Ajax Vrouwen verspelen 2 dure punten tegen ADO Den Haag

Gister gingen de Ajax vrouwen op zoek naar hun 3de overwinning van het seizoen. Ze konden dit bewerkstelligen door te winnen thuis van ADO Den Haag.

In wederom een gezellige, drukke sfeer op sportpark de Toekomst begonnen de dames slordig. Het tempo was vrij laag en vooral de passing rond de 16 meter was verre van nauwkeurig. De trainer Ed Engelkes had 1 wijziging doorgevoerd ten opzichte van de wedstrijd tegen Zwolle. Merel van Dongen begon in de basis. Van Dongen mocht starten , omdat Anouk Hoogendijk geblesseerd vanaf de tribune moest toekijken.

Na 2 minuten had Ajax al op een 0-1 achterstand kunnen komen. Een lange bal van een ADO speelster viel achter het centrale duo Koster/ Van Dongen. Lineth Beerensteyn reageerde fel en kon zo doorlopen op Ajax- keepster Laura Du Ry, echter Beerensteyn schoot de bal wild net naast het doel. Na 18 minuten kwam Ajax nog een keer goed weg toen Laura Du Ry volledig er naast zat en dezelfde Beerensteyn omver kegelde in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Tempelaar zag er niks in. In de 21e minuut kwam dan het eerste echte gevaar van de Ajax Vrouwen. Marlous Pieëte schoot de bal bekeken in de verre hoek, maar ADO-keepster Vreugdenhil tikte de bal zeer fraai uit haar doel. Daarna gebeurde er vrij weinig tot aan de 41e minuut. Opeens was daar namelijk Chantal de Ridder. Ze draaide vrij weg bij haar directe tegenstanders, alleen ze schoot de bal via de binnenkant van de paal het doel uit. Hierdoor kwam de ruststand op 0-0. Ajax speelde richting het einde van de 1e helft bij vlagen goed georganiseerd voetbal tot aan de 16 meter, maar daarna waren de dames erg onnauwkeurig.

In de 2de helft was het doel van ADO duidelijk. Met alle speelsters rond de 16 meter blijven hangen en loeren op de counter. Hier hadden de Ajax Vrouwen het erg moeilijk mee. Ze gingen wel op zoek naar de 1-0. Ze creëerden wel genoeg kansen,  maar de afwerking was vaak ongelukkig.De Ajax Vrouwen herpakten hun kracht en toonden zich de bovenliggende partij. Een mooi schot van Mandy Versteegt zorgde op een haar na voor een treffer. Het tempo werd langzaam opgeschroefd door de Ajax Vrouwen. Dit werd onder andere gedaan door Vita van der Linden. Van der Linden (18 jaar) trakteerde het publiek op een paar fraaie acties en rushes. Vlak voor tijd kreeg de ingevallen Kelly Zeeman nog een grote kans, maar ze schoot de bal hoog over het doel. Hierdoor won ADO één punt en verspeelde Ajax er twee. Ondanks dat Ajax weinig weggaf hadden Koster/Van Dongen hun handen soms vol aan Lineth Beerensteyn. Ze vochten dan ook zeer interessante en leuke duels met Beerensteyn uit.

Ondanks het gelijkspel draaien de Ajax Vrouwen bovenin mee. Ze staan momenteel op tweede plek met 7 punten uit 3 duels. De koploper bij de vrouwen is PSV met 12 punten uit 4 wedstrijden. De volgende wedstrijd van de Ajax vrouwen is op vrijdag 25 september om 19.30 uit tegen SC Telstar.

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni met Ajacied van de wedstrijd, Vita van der Linden. Van der Linden viel dubbel in de prijzen want de jongens van Wedstrijdritme kozen haar ook voor de Lady of the Game prijs. Op de foto bovenaan krijgt van der Linden de prijs uitgereikt uit handen van Raoul El Ouni.

Deel 2 met Vita van der Linden:

Wedstrijdritme verslaggever Wouter Bouwman sprak na afloop met Merel van Dongen. Van Dongen stond voor het eerst dit seizoen in de basis en kon terugkijken op een zeer goede wedstrijd.