Eshly Bakker: ” Wij hadden gewoon 3 punten moeten hebben”

Gisteravond stond er een kraker op het programma in de Eredivisie Vrouwen. Ajax nam het thuis op Sportpark de Toekomst op tegen de dames van FC Twente. In een spannend en goed duel werd het 1-1.

Ajax begon wederom met een andere opstelling aan de wedstrijd. Ajax- vedette Anouk Hoogendijk moest de wedstrijd vanaf de tribune bekijken door een blessure. Ze werd vervangen door Merel van Dongen. Vita van der Linden mocht ook weer rechts in de verdediging starten, dit ging ten koste van Liza van der Most. Eshly Bakker mocht starten waardoor Mandy Versteegt op de bank moest plaatsnemen.

Na amper twee minuten spelen moest trainer Ed Engelkes al wisselen. Ajax keepster Laura Du Ry verliet het veld met blessure en werd vervangen door Eli Sarasola. De Spaanse keepster tekende een maand geleden pas een contract bij Ajax. In het verleden kwam zij onder andere uit voor FC Barcelona. Door deze noodgedwongen wissel maakte de Spaanse haar officiële debuut. In de eerste 25 minuten van de eerste helft waren de Ajax Vrouwen heer en meester. Ze speelde goed verzorgd voetbal, met veel druk naar voren. Ze hadden dan ook zeker op voorsprong moeten komen. De grootste kans was van Eshly Bakker. Ze werd mooi vrijgespeeld door Chantal de Ridder, nam de bal vervolgens mee in de loop, maar zag via de voormalig Ajax- keepster Marieke Ubachs de bal op de onderkant van de lat terecht komen, de rebound was ook voor Ubachs. Langzaam verloor Ajax de grip op de wedstrijd in de eerste helft en zag het Twente steeds gevaarlijker worden. Twente was dichtbij de 0-1 in de 33e minuut. Jill Roord schoot vanuit een vrije trap de bal op de lat, en zag dat de rebound een prooi werd voor Sarasola. Twente was verder vooral gevaarlijk via Shanice van de Sanden. Van de Sanden was met haar snelheid vaak een plaag voor de verdedigers van Ajax, maar ook zij kwam niet tot scoren. Hierdoor was de ruststand 0-0.

In de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij. Het probeerde op zoek te gaan naar de 1-0, maar ondanks het veldoverwicht kwamen ze niet echt tot grote kansen. Shanice van de Sanden bleef dreigend aan de kant van de Tukkers, maar zag tot twee keer toe haar inzet gepakt worden door Sarasola. Tot ieders verbazing werd zij halverwege de tweede helft naar de kant gehaald voor Ellen Jansen. Ajax probeerde via twee verse krachten namelijk, Kelly Zeeman en Mandy Versteegt nog wat te forceren. Dit leek ook te lukken, want in de 85de minuut werd Eshly Bakker vastgehouden in het strafschopgebied. De scheidsrechter aarzelde geen moment en gaf Ajax een penalty. Desiree van Lunteren liet zich niet gek maken door de rare trekjes van oud Ajax-keepster Ubachs en schoot koeltjes de 1-0 binnen. De dames van Ed Engelkes konden niet heel lang nagenieten, want kort na de 1-0 scoorde Ellen Jansen de 1-1. Ze reageerde attent vanuit de rebound, na een schot op de lat van Stefanie van der Gragt. Hierdoor kwam de eindstand op het scorebord. De Ajacied van de Wedstrijd werd Desiree van Lunteren.

Ondanks het gelijkspel blijft Ajax op de tweede plek staan. Ze behouden ook de ongeslagen status en blijven met 11 punten uit 5 wedstrijden keurig bovenin meedraaien. Volgende week vrijdag om 19.30 spelen ze de volgende kraker. De tegenstander is dan koploper PSV. Het verschil tussen de beide teams bedraagt maar 2 punten. Bij een winst op PSV kan Ajax dus de nieuwe koploper worden in de Eredivisie.

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul El Ouni zeer uitgebreid met Eshly Bakker( op de foto hierboven te zien). Hieronder een deel van dat interview.

Wedstrijdritme verslaggever Wouter Bouwman sprak na afloop met Inessa Kaagman.