Lekker stukje onkruid

Een klein zaadje overgewaaid helemaal vanuit Japan en nu overal te vinden op de Amsterdamse grond. Ik heb het over de mooie, hardnekkige en lekkere Japanse duizendknoop. En ja je hoorde het goed deze plant is dus heerlijk om te eten! Chef-kok Giel Kaagman van restaurant Kaagman en Kortekaas legde zijn pannen even neer om ons meer te vertellen over deze interessante plant.

Benieuwd naar de Japanse duizendknoop? Hier een lekker receptje van Giel Kaagman:

Compote Japanseduizendknoop

Pluk een kilootje jonge scheuten, was ze en snij ze in stukjes. Zet het zachtjes op het vuur met 400 gram biologische rietsuiker en een vanillestokje. Drie kwartier laten pruttelen, en vervolgens door een bolzeef drukken. Uit de zeef zal een lekkere jam komen en je Compote is klaar.

De Japanseduizendknoop vind je hier!

 

 

Opmerkingen staan uit.