Springvossen overzicht uitzendingen februari

Campagnebeeld_staand Enrico Baj Cobra Museum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 7 februari uitzending online

  • Gasten: Lou Spronck en Ben van Melick over ‘Geschiedenis van de literatuur in Limburg’, red.  Lou Spronck, Ben van Melick en Wiel Kusters (uitgeverij Vantilt) met o.a. aandacht voor de 12e eeuwse minnedichten Henric van Veldeke onlangs verschenen in een hertaling van Elvis Peeters onder de titel ‘Ik bid de liefde’ (uitgeverij Podium).

Dinsdag 14 februari uitzending online

  • Gast: Xander Karskens, artistiek directeur Cobramuseum. Over zijn afsluitende tentoonstelling als curator van De Hallen, zijn nieuwe positie bij het Cobramuseum en de tentoonstelling van het werk van Enrico Baj.

Dinsdag 21 februari uitzending online

  • Gast: Richard Rijnvos, componist. Over het orkeststuk Amérique du Nord dat Rijnvos schreef in opdracht van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Dinsdag 28 februari 16.00

  • Gast: Erik Lieshout, filmregisseur. Over zijn film ‘To Stay Alive – A Method’ gebaseerd op het gelijknamige essay van de franse romancier Michel Houellebecq, ‘Rester Vivant – Méthode’. Deze uitzending is een vervolg op een uitzending uit 2011. In een uitzending Springvossen – Werk in Wording sprak Robert van Altena met Erik Lieshout over het project dat hij net was begonnen.

Opmerkingen staan uit.