Van Lunteren: ” Engeland spreekt mij wel erg aan “

Vrijdagavond stond er in de Eredivisie van het vrouwenvoetbal een ware derby op het programma. De Telstar Vrouwen namen het thuis op tegen de Ajax Vrouwen. Het werd 0-5 voor de Amsterdamse dames.

Vooraf had deze wedstrijd alle ingrediënten voor wat een mooie derby nodig had. Een prima veld, mooi weer, een gezellige sfeer en twee ploegen die wilde voetballen. In de eerste tien minuten leken de Telstar Vrouwen nog het geloof te hebben dat ze konden vechten voor een goed resultaat tegen het “grote” Ajax, maar na die tien minuten was dit geloof volledig weg. Ajax leek het spel door te krijgen wat Telstar hanteerde en begon rustig aan een offensief. Ajax begon met twee wijzigingen ten opzichte van afgelopen weken. Vita van der Linden moest plaats maken voor Liza van der Most en Marjolijn van den Bighelaar werd vervangen door Mandy Versteegt. Die laatst genoemde liet zich in de eerste helft nadrukkelijk zien.  Veel van de aanvallen aan de kant van de Amsterdammers liepen via haar. Haar voorzetten miste echter nog precisie of werden niet afgemaakt door Chantal de Ridder en Marlous Pieëte. Ondanks de vele niet benutte kansen voor Ajax in de eerste helft wisten de vrouwen toch twee keer het doel te vinden. Na 26 minuten schoten zij voor het eerst raak. Marlous Pieëte gaf de bal vanaf links voor, uit de kluts kwam de bal rond de elf meter stip terecht, en schoot Tessel Middag vernietigend raak. Na 39 minuten werd het 0-2 door Chantal de Ridder. De Ridder kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld na een fout achterin bij Telstar, en profiteerde hier optimaal door de bal in de verre hoek achter de keepster van Telstar te schieten. Ajax ging met een verdiende voorsprong de rust in, maar de voorsprong had eigenlijk veel groter moeten zijn gezien de kansen die de Amsterdammers kregen. Ajax kreeg ook twee klappen te verwerken. Anouk Hoogendijk moest na 26 minuten noodgedwongen het veld verlaten, door een bovenbeenblessure moest zij vervangen worden door Merel van Dongen. Petra Hogewoning keerde na de rust ook niet meer terug op het veld vanwege een blessure. Haar vervangster was Lauren Delleman,

Na de rust deed Ajax het rustig aan, maar wist het meer te scoren dan in de eerste helft. Inessa Kaagman wist na twee fraaie aanvallen het doel te vinden, en tekende dus voor de 0-3 en 0-4. De ingevallen Eshly Bakker bracht met haar goal de eindstand op het scorebord. Ajax nam dus de 3 punten mee richting Amsterdam. Door de overwinning staan de vrouwen van Ed Engelkes op de tweede plaats achter koploper PSV. Het verschil bedraagt twee punten. Volgende week vrijdag 2 oktober spelen de Ajax vrouwen thuis de topper tegen FC Twente. De wedstrijd begint om 19.30 op Sportpark de Toekomst. De toegang is gratis.

Na afloop sprak Wedstrijritme verslaggever Raoul El Ouni met Ajax speelster Desiree van Lunteren.

Ook sprak hij met Babiche Roof. Roof nu uitkomend voor Telstar, maar in het verleden speelde zij voor Ajax.

Wedstrijdritme verslaggever Wouter Bouwman sprak na afloop met Ajax vedette Daphne Koster.