AFC pakt punt tegen titelkandidaat

AFC AmsterdamIn de strijd om lijfsbehoud in de Toppklasse haalde AFC vandaag tegen de nummer twee ADO’20 een punt. Op sportpark Goed Genoeg eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0-0.

Bij AFC waren het roerige paasdagen. Zaterdag verloor de ploeg uit Amsterdam Zuid van directe concurrent Hollandia met 3-0. Hierdoor besloot het bestuur om trainer Cor ten Bosch de laan uit te sturen. Ten Bosch zou na dit seizoen sowieso worden opgevolgd door Maarten Stekelenburg, maar laatstgenoemde begint nu al op 2 april. Door het ontslag van Ten Bosch zat vandaag assisent-coach Said Moumane als eindverantwoordelijke op de bank.

De hand van Moumane was meteen terug te zien in de basiself van AFC. Keeper Beau Molenaar werd gepasseerd en Kerwin Hartman verdedigde vandaag het doel. Molenaar was zo ontevreden met de plek op de bank, dat de keeper voor de wedstrijd boos weer vertrok van sportpark Goed Genoeg.

Ook Duncan van Moll en Willem Scheerens werden op de bank gehouden. Zij moesten plaats maken voor de jonge Javier Vet en Mitchell Theuns.

Moumane wilde niet gelijk vol op de aanval en dat was terug te zien in het spel. AFC liet ADO’20 komen en probeerde met snelle uitbraken de Heemskerkers pijn te doen. In de eerste helft lukt dit aardig. Bas Ent kreeg een lage voorzet van aanvoerder Sjoerd Jens, maar werd de voet dwars gezet door ADO-verdediger Van der Grijp. Even later was het Jens die zelf die de 1-0 op de voet had. Bij een snelle counter bereikte Ent de meegelopen Jens, die alleen op de keeper af kon. Maar opnieuw was het Van der Grijp die nog net op tijd een doelpunt kon voorkomen.

In de tweede helft werd ADO’20 steeds sterker en drong AFC steeds verder terug. Kerwin Hartman stond een paar keer goed in de weg, waardoor de brilstand op het bord bleef staan. Een kwartier voor tijd kreeg de nummer twee van de Topklasse de mogelijkheid van de wedstrijd. AFC-verdediger Peter Post beroerde een voorzet met de hand, waardoor ADO’20 een strafschop kreeg. Aanvaller Mark van Loon mocht aanleggen, ook al had hij in twee voorgaande wedstrijden de strafschop gemist. En opnieuw miste Van Loon. AFC-keeper Hartman lag in de goed hoek en kon de bal klemmen.

In de laatste tien minuten werden beide ploegen nog gevaarlijk. De grootste kans was er voor invaller Joost Heij. De spits kon vrij inkoppen, maar plaatste de bal net naast het doel. ADO’20 bleef het wel proberen, maar kon het overwicht uiteindelijk niet meer omzetten in een doelpunt.

Voorzitter van AFC Machiel van der Woude gaf uitleg bij het besluit van het Amsterdamse bestuur om Ten Bosch te ontslaan

Voor de wedstrijd sprak Hugo Spreeuw met scheidend trainer Cor te Bosch

Kerwin Hartman maakte zijn basisplek meer dan waar en stopte een penalty

Said Moumane vond dat zijn ploeg vandaag meer had verdiend

Leave a Reply