Een goed gevulde Amsterdam FM Sport: Vier keer voetbal, een keer hockey

Amsterdam FM Sport is morgen tussen twee en vijf weer ouderwets goed gevuld. We bieden u twee topklasseduels, twee derby’s uit de Eerste Klasse A en een spannend hockeytreffen vanuit het Amsterdamse Bos.

AFC – WKE AFC en WKE (Woonwagen Kamp Emmen) zijn in hun voorkomen misschien wel de grootste tegenpolen in het voetbal. WKE doet het qua prestaties wel een stuk beter dan de Amsterdammers, die uit de laatste drie wedstrijden slechts een punt peurden. De Emmenaren staan tweede en is voorlopig kampioenskandidaat. (Verslag: Thijs van den Berg)

FC Chabab – Hollandia FC Chabab mocht vorige week eindelijk weer eens de smaak van de overwinning proeven na de 1-2 zege bij Gemert. De club uit Slotervaart kan bij een overwinning op het Hoornse Hollandia misschien de aansluiting maken met plek 13, een positie die geen rechtstreekse degradatie betekent.

De Dijk – Blauw Wit Amsterdam Weer een Amsterdamse derby in 1A, voor beide ploegen de tweede in een week. Blauw Wit kan bij winst aanklampen bij de middenmoot. De Dijk, dat vorige week thuis verloor van JOS Watergraafsmeer, zoekt dan weer de aansluiting bij de subtop. (Verslag: Bert van Galen)

Pancratius – Zeeburgia Deze derby gaat tussen de nummers twee en vier van de ranglijst. Zeeburgia haalde vorige week een krappe overwinning op Purmersteijn en staat qua verliespunten zelfs bovenaan de ranglijst. Pancratius moet winnen om aansluiting te houden met de ploegen die spelen voor het kampioenschap (Verslag: Bert Ponsen).

Pinoké – HGC De thuisploeg moet flink aan de bak om de aansluiting terug te vinden met de play-off-plekken. Dat moet dan beginnen met winst op HGC, dat slechts drie punten achter de Amsterdammers ligt. (Verslag: Marijke Groesz)

Verder uiteraard veel muziek, tussen- en eindstanden en vanaf kwart over vier reacties op de gespeelde wedstrijden.Presentatie: Hugo Spreeuw, Techniek: Bob Mans, Redactie: Gijs Vervliet.

Leave a Reply