Asha ten Broeke bij Kunst en Cultuur op Woensdag

Vandaag is te gast bij Kunst en Cultuur op Woensdag wetenschapsjournalist, schrijver en verhalenverteller, Asha ten Broeke.
Asha ten Broeke schrijft achtergrondartikelen en essays voor dag- en maandbladen. Haar stukken stonden onder andere in Trouw, De Volkskrant, KIJK, Quest, Psychologie Magazine, Opzij en NWT Magazine.
Daarnaast schrijft ze elke dinsdag een column op de opiniepagina van Trouw over de wetenschap achter het nieuws. Verder is ze regelmatig te horen in het wetenschapscafe van Hoe?Zo!-radio, op radio 5. Ze schrijft en vertelt over psychologie, gezondheid en hersenwetenschap, met als specialismes: gender, seks, homoseksualiteit, stereotypen en stigma, en overgewicht.
Haar aanpak is genuanceerd, weloverwogen, stevig onderbouwd, sceptisch over bijna alles, maar fair en met de nodige humor.
In juni 2010 verscheen haar eerste boek , over man-vrouwverschillen en nature-nurturekwesties: ‘Het idee m/v’ over de ontmaskering van een hardnekkig denkbeeld. Het werd uitstekend ontvangen.
In 2012 volgde het boek ‘Eet mij’ over de psychologie van eten, diëten en te veel eten.
Live interview vanuit de grote OBA aan de Oosterdokskade (kom gerust langs, 4-de verdieping) 19 juni, van 15 tot 16 uur.

Leave a Reply