Bezetting Sarphatihuis ten einde

In de loop van zaterdagavond hebben de ruim 100 medewerkers van de zorginstelling Amsta de bezetting van het verpleeghuis het Sarphatihuis aan de Roetersstraat beëindigd. De reden dat de medewerkers voor de derde keer in actie kwamen is het feit dat ze niets hebben teruggezien van de 3,5 miljoen euro die door het Rijk was uitgetrokken om extra personeel aan te trekken om ‘extra handen aan het bed’ te creëren. Naar bleek is het grootste gedeelte van het geld besteed aan cursussen en andere zaken voor de directie en is er geen personeel bijgekomen.
Tijdens de acties ging de zorg aan de cliënten normaal door. Het personeel wisselde elkaar af. Vakbond AbvaKabo FNV ondersteunt de acties.

De bezetters wilden een onderhoud met de directie hierover en dat werd in eerste instantie geweigerd. Maar nadat directeur Ben de Valk op weg was naar het verpleeghuis, kwam er een einde aan de bezetting. Het bestuur heeft toegezegd afspraken te maken over hoe het overige geld voor de zorg zal worden besteed.

 

Leave a Reply