Blauw Wit Amsterdam pakt punt in derby tegen Pancratius

FC Blauw Wit Amsterdam heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Pancratius uit Badhoevedorp. Officieel is het geen derby, maar aangezien beide clubs ongeveer 1,5 kilometer van elkaar hun thuisbasis hebben, is er zeker sprake van een speciale sfeer.
Pancratius kwam dit seizoen goed uit de startblokken. Uit de eerste vier wedstrijden werden negen punten gepakt. De ploeg onder leiding van de Amsterdamse coach Ton Pronk stond daarmee gedeeld tweede. Blauw Wit uit Sloten had slechts vier punten en staat in de rangschikking in de onderste regionen.

Toch was het Blauw Wit dat het meeste aanspraak maakte op de overwinning. Na een matige eerste helft wierpen de zebra’s alle schroom van zich af en trokken ten aanval. Nadat in de eerste helft Pancratius-aanvaller Menno Schelling in de 9e minuut keeper Nicky van der Matten verschalkte, was het Blauw Wit dat in de eerste minuut van de tweede helft een penalty mocht nemen. Deze kans liet men zich niet ontnemen: 1-1.

Daarna was het Blauw Wit dat de wedstrijd domineerde. Echter, ondanks enkele grote kansen, wisten de Amsterdammers het overwicht niet in winst om te zetten.

In de eerste helft was er een heel vervelende blessure. Twee verdedigers van Blauw Wit wilden beiden de bal wegkoppen. Zij klapten met de hoofden tegen elkaar. Verdediger Ozer moest met een diepe hoofdwond uiteindelijk naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Wij vroegen aan Blauw Wit-aanvoerder Garrett McDonald of hij blij was met een punt.