Goed paasweekend voor Boerrigter

Ajax heeft zondagmiddag weer een belangrijke overwinning geboekt in de jacht op de 32ste landstitel. In de Amsterdam Arena werd NEC met 4-1 verslagen. Doordat de concurrenten Feyenoord en PSV eerder dit weekend punten verspeelden, gaan de Amsterdammers weer een stukje steviger aan kop in de eredivisie.
Ajax begon goed aan de wedstrijd en stond na 25 minuten met 2-0 voor. Na 22 minuten was het Viktor Fischer die een mooie aanval door het hart van de NEC-verdediging afrondde en twee minuten werkte NEC-verdediger Rens van Eijden de bal over zijn eigen doellijn na een mooie combinatie van Ajax in het Nijmeegse zestienmetergebied. De ploeg van Frank de Boer ging daarna slordiger spelen en NEC was in het begin van de tweede helft een aantal keren gevaarlijk.

Toch was het Ajax dat weer scoorde. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Viktor Fischer die doel trof. De wijze waarop was magistraal: de jonge Deen zag dat doelman Gabór Babos iets te ver voor zijn lijn stond en stiftte de bal van 20 meter schitterend over de keeper heen in het doel. Een minuut later maakte Nick van der Velden de eretreffer voor NEC. Het slotakkoord was voor invaller Ryan Babel. Babel scoorde uit een rebound die Babos moest toestaan na een knappe actie van een andere invaller bij Ajax, Danny Hoesen.

Door de overwinning staat Ajax na 28 wedstrijden met 60 punten aan kop in de eredivisie. PSV en Vitesse volgen op drie punten afstand en Feyenoord staat 4 punten achter op de Amsterdammers. Volgende week zondag neemt Ajax het in de Arena op tegen Heracles en een week later staat in Eindhoven de topper tegen PSV op het programma.

Na afloop van de wedstrijd tegen NEC sprak Arjen Bos met Derk Boerrigter. Boerrigter begon, door een blessure van Christian Poulsen, weer eens in de basis bij Ajax.