Koninginnedagfeest SLAM!FM verhuist naar Alkmaar

Het grote koninginnedagfeest van radiozender SLAM!FM verhuist naar parkeerterrein P8 bij het AZ-stadion in Alkmaar. Dat meldt het radiostation. Tot 2011 organiseerde SLAM!FM het feest op het Rembrandtplein en verhuisde in 2012 naar de kop van het Java-eiland om de binnenstad te ontlasten.

Het feest is dit jaar voor het eerst niet gratis. Er zijn tickets voor €5,00 te koop voor de maximaal 15.000 feestgangers.

Burgemeester Van der Laan ziet een wens in vervulling gaan. Hij wilde al langer dat er een groot koninginnedagfeest elders in Noord-Holland zou komen om het aantal bezoekers uit de provincie op 30 april terug te dringen.

Eerder werd al bekend dat er 7 dancefeesten in Amsterdam zouden worden georganiseerd op Koninginnedag. SLAM!FM en moederbedrijf 538 zaten daar al niet bij.

538 heeft nog niet bekendgemaakt wat er gaat gebeuren met haar eigen feest, dat op het Java-eiland zou worden georganiseerd. Het feest staat nog steeds op losse schroeven omdat het Java-eiland op de route van de Koningsvaart ligt.

Leave a Reply