Lening kost Gautier de kop

Teun Gautier treedt per direct terug als directeur van uitgeverij De Groene Amsterdammer. Als aanleiding geeft De Groene Amsterdammer ‘een fundamenteel verschil van inzicht’ tussen Gautier en het bestuur en de redactie van het weekblad. Gautier heeft in het voorjaar van 2012 een lening van 17.000 euro verstrekt ter ondersteuning van de publicatie van een boek geschreven door Edwin de Roy van Zuydewijn. De Roy van Zuydewijn zou in dat boek onder meer ingaan op kwesties rondom het koningshuis die laatst in het nieuws kwamen naar aanleiding van een rapportage door de nationale ombudsman en verklaringen van premier Rutte.
De lening is inmiddels terugbetaald. Het bestuur en redactie van De Groene Amsterdammer wisten echter nergens van, tot vorige week.
Sijbolt Noorda, voorzitter van het bestuur van De Groene Amsterdammer, liet AmsterdamFM vanochtend weten dat de hele kwestie ‘heel vervelend’ is omdat de samenwerking met Gautier ‘erg prettig’ was. Tegelijkertijd benadrukte Noorda dat De Groene Amsterdammer als ‘onafhankelijk weekblad volstrekt onafhankelijk en integer’ moet kunnen schrijven en dat het verstrekken van een lening aan personen die onderwerp zijn van het nieuws daarmee op gespannen voet staat.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?