Folia maakt kennis

Folia maakt Kennis met universiteitshoogleraar Patti Valkenburg

11 december 2014 at 11:16 Comments are Disabled

In de laatste uitzending maakt Folia kennis met universiteitshoogleraar Patti Valkenburg. Valkenburg doet al vijfentwintig jaar onderzoek naar de effecten van media op jeugd, won vele prijzen, is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen én is auteur van het pasverschenen boek: 'Schermgaande jeugd'.        

Folia maakt kennis met hoogleraar Thomas Vaessens

4 december 2014 at 12:27 Comments are Disabled

Thomas Vaessens is hoogleraar Nederlandse letterkunde en onderzoeksdirecteur van de faculteit der geestenswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Vaessens onderzoekt literatuur, waarvan de waarnemingen en conclusies niet onopgemewerkt blijven.      

Folia maakt Kennis met hoogleraar Jan Willem Duyvendak

27 november 2014 at 11:30 Comments are Disabled

Jan Willem Duyvendak is te gast in Folia maakt Kennis. Duyvendak is faculteitshoogleraar op de UvA, die de sociologie van het thuis voelen bestudeerd.  

Bibliotheekdirecteur Maria Heijne in Folia maakt Kennis

20 november 2014 at 11:38 Comments are Disabled

Maria Heijne is te gast in Folia maakt Kennis. Heijne is directeur van Universiteitsbibliotheek en de Hogeschoolbibliotheek in Amsterdam (Uva en HvA).    

Lector Rick Kwekkeboom in Folia maakt Kennis

19 november 2014 at 12:11 Comments are Disabled

Vorige week woensdag was Rick Kwekkeboom te gast in Folia maakt Kennis. Kwekkeboom is lector communitiecare aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft de participatiemaatschappij ontdekt, lang voordat onze premier er mee aan kwam zetten. Haar lectoraat bestaat sinds 2011 en onderzoekt hoe mensen met een beperking mee kunnen draaien in die samenleving.Read More