What’s Cooking

Kaiserschmarrn ala Godfried van Bouillon

Godfried van Bouillon: Kaiserschmarrn

17 februari 2021 at 11:32 Comments are Disabled

Godfried van Bouillon bakt Kaiserschmarrn voor Mardi Gras, of pannenkoekendag

Godfried van Bouillon

Godfried van Bouillon: Garlic Naan

9 februari 2021 at 15:58 Comments are Disabled

Simone Carree kookt als Godfried van Bouillon de sterren van de hemel. Simpele gerechten, van ingrediënten die de meesten van jullie gewoon in je keukenkastje hebben staan. Uit alle windstreken, want Godfried is nou eenmaal een pelgrim. Wat kookt Godfried vandaag? Indiase garlic naan. Voor bij een lekkere curry, ofRead More

Godfried van Bouillon

Godfried van Bouillon: Pangritata

8 februari 2021 at 20:53 Comments are Disabled

Simone Carree kookt als Godfried van Bouillon de sterren van de hemel. Simpele gerechten, maar overweldigend lekker! Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de pepertjes toevoegen. Of de salie, in dit geval. Wat kookt Godfried vandaag? Een heerlijke armeluis parmezaan, of in een rijkere taal: pangritata! WatRead More

Godfried van Bouillon: Shakshuka

Godfried van Bouillon: Shakshuka

5 februari 2021 at 12:37 Comments are Disabled

Godfried van Bouillon zwaait niet alleen de scepter in de soepketel, ook in de voorraadkast! Vandaag laat hij je horen hoe je shakshuka maakt.

Wie is Godfried van Bouillon?

Wie is Godfried van Bouillon?

12 januari 2021 at 21:38 Comments are Disabled

Vanaf vandaag een nieuwe rubriek op AmsterdamFM: Het recept van Godfried van Bouillon (ook wel bekend onder de naam Simone Carree)! Deze week: Pasta all’arrabiata. Hieronder het hele recept! Woeste pasta of ‘penne all’ arrabiata’ Wat heb je nodig voor 4 personen? Ingrediënten (4 personen) 400 gram penne (iets anders kanRead More

Simone Carree

Simone Carree leest voor: Het Meermeisje

17 september 2020 at 21:08 Comments are Disabled

Soms kan eten zó lekker zijn dat je er spontaan van in zingen uitbarst. Maar sommige gerechten vereisen enige oefening, oftewel zijn een ‘acquired taste’. En dan vergaat je het lachen in eerste instantie wel. Maar in tweede instantie…. Hoe Simone spruitjes leerde eten AmsterdamFM · Simone Carree leest voor:Read More

De lockdown in 10 vragen: Merijn Tol

De lockdown in 10 vragen: Merijn Tol

25 juni 2020 at 13:00 Comments are Disabled

Mensen uit de wereld van kunst en cultuur vertellen hoe zij de lockdown hebben doorgebracht en wat deze periode van isolatie met hen deed. In deze eerste aflevering spreken we met Merijn Tol, kookboekenschrijfster, creative chef bij de Bajes Beach Club, columniste, culinair schrijver bij Delicious, ondernemer en nog veelRead More

Scheltema Culinair: Merijn en Fleur op herhaling!

Scheltema Culinair: Merijn en Fleur op herhaling!

16 juni 2020 at 13:59 Comments are Disabled

Woensdag in The Best of Scheltema Culinair herhalen we de uitzending 15 januari met Merijn Tol en Fleur Bakker. We spraken o.a. over Refugee Company en A Beautiful Mess. De dames hebben sindsdien niet stilgezeten. Er wordt gewerkt aan de Engelse vertaling van Merijns (kook)boek ‘Beiroet’ en donderdag gaat deRead More

Cees Holtkamp en kleindochter Stella Meijles: bakken aan de Vijzelgracht

Cees Holtkamp en kleindochter Stella Meijles: bakken aan de Vijzelgracht

16 maart 2020 at 23:27 Comments are Disabled

Als je het hebt over een Amsterdamse banketbakker dan heb je het over Cees Holtkamp. Bij SCHELTEMA CULINAIR ontvingen we met trots de bekendste banketbakker van Amsterdam! De oprichter van Patisserie Holtkamp op de Vijzelgracht staat bekend om zijn vakbekwaamheid, zijn drang naar perfectie èn natuurlijk zijn kroketten ! HijRead More

Wijnschrijver Harold Hamersma over de Heineken

Wijnschrijver Harold Hamersma over de Heineken

4 maart 2020 at 10:49 Comments are Disabled

Harold Hamersma schreef 30 boeken over wijn en is onder meer de vaste wijnschrijver van NRC Handelsblad en Het Parool. Toch praten we woensdag bij SCHELTEMA CULINAIR wel een beetje, maar niet alleen over wijn….. Onlangs verscheen zijn laatste boek “Onder de rook van de Heineken”, waarin hij terugkeert naarRead More