What’s Cooking

De groene ambities van Sem Roefs!

De groene ambities van Sem Roefs!

18 februari 2020 at 12:06 Comments are Disabled

Dit keer zit Sem Roefs aan tafel bij Frédérique. Sem is een man die veel mogelijk maakt: hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat Amsterdammers zonder tuin (en dat zijn er heel veel) tóch hun eigen groenten kunnen verbouwen in MijnStadstuin. Ook is hij betrokken bij het Slow Food Youth Network:Read More

Simone Carree

Simone Carree leest: Klomp voor de deur

10 februari 2020 at 22:56 Comments are Disabled

Simone vindt het huis van haar dromen: Elize. Daar hoort een klomp voor de deur. More Berichten for Show: Scheltema Live

Bouchon du Centre: heerlijk eten bij Hanneke Schouten!

Bouchon du Centre: heerlijk eten bij Hanneke Schouten!

10 februari 2020 at 21:43 Comments are Disabled

Irene Kuiper en Simone Carree gingen voor u op bezoek bij Bouchon du Centre, een restaurant aan de Falckstraat 3, en spraken met de dame die deze zaak geheel in haar eentje runt, Hanneke Schouten. Onlangs beloonde Petra Possel in het NRC haar kookkunsten met een 8 en een half.Read More

De culinaire ontdekkingsreizen van Laura de Grave

De culinaire ontdekkingsreizen van Laura de Grave

3 februari 2020 at 12:17 Comments are Disabled

Ze ging op de fiets door Amsterdam op zoek naar typisch Amsterdamse gerechten. En waarom dan ook niet meteen door naar de rest van Nederland? Dat deed ze, alleen niet op de fiets maar op de (electrische) motor! Neerlandica en culinair schrijfster Laura de Grave schoof aan bij Scheltema CulinairRead More

Duizendpoot Sarriel Taus over Amsterdam Eet Door

Duizendpoot Sarriel Taus over Amsterdam Eet Door

24 januari 2020 at 00:53 Comments are Disabled

Op bezoek bij Scheltema Culinair is culinaire duizendpoot, ondernemer, aanjager en doorzetter Sarriel Taus. Hij nam het initiatief voor de Amsterdamse versie van Fifteen van Jamie Oliver, maar ook van World of Food in Zuidoost én de Zuidermarkt in Amsterdam-Zuid. Verder is hij initiatiefnemer van de prijs voor het besteRead More

Simone Carree

Simone Carree leest: Sambal en Dahl

22 januari 2020 at 23:22 Comments are Disabled

Hoe kook je voor dak-en thuislozen? In ieder geval met veel sambal… More Berichten for Show: Scheltema Live

Vrouwen met een (culinaire) missie: Merijn Tol en Fleur Bakker

Vrouwen met een (culinaire) missie: Merijn Tol en Fleur Bakker

20 januari 2020 at 23:30 Comments are Disabled

Het was weer een uitzending om van te smullen. Twee ondernemende en bevlogen vrouwen vertellen over hun voorliefde voor de keuken van het Midden Oosten. Na een hele reeks kookboeken kwam Merijn Tol in november met een prachtig kook/reis-boek over Beiroet, de stad die haar tweede thuis werd. En FleurRead More

Scheltema Culinair op ontdekkingstocht door de Czaar Peterstraat!

Scheltema Culinair op ontdekkingstocht door de Czaar Peterstraat!

11 januari 2020 at 12:51 Comments are Disabled

In Scheltema Culinair Live dit maal een special over de leukste winkelstraat van Nederland: de Czaar Peterstraat. We gaan op zoek naar het bijzondere culinaire karakter van deze historische straat op de rand van oost en het centrum, met interviews met Freke van Nimwegen van Instock, Helma Bongenaar over haarRead More

Emma de Thouars en Oscar de Lint delen een passie voor rijst

Emma de Thouars en Oscar de Lint delen een passie voor rijst

22 december 2019 at 16:01 Comments are Disabled

Bij SCHELTEMA CULINAIR schoven weer twee fanatieke foodies aan. Emma de Thouars vertelt over haar nieuwe kookboek, haar grote reis door Azië, haar kookfilmpjes op Instagram en meer. Oscar de Lint praat o.a. over zijn workshops, over cateren, receptontwikkeling en foodstylen. En ook Oscar kun je volgen op Instagram! UiteraardRead More

Restaurant Pastis: klein Parijs aan de rand van het Centrum

Restaurant Pastis: klein Parijs aan de rand van het Centrum

18 december 2019 at 22:35 Comments are Disabled

Als Parijs te ver weg is kun je ook altijd nog naar de 1e Constantijn Huijgensstraat! Daar is restaurant Pastis waar je de heerlijkste klassiekers kunt eten. Irene Kuiper en columniste Simone Carree gingen er op bezoek en spraken met mede-eigenares Anna Mol en chef-kok Thijs Prins en ontrafelden onderRead More