Oranje geeft galavoorstelling in Amsterdam Arena

Het Nederlands Elftal heeft vrijdag avond in de Amsterdam Arena een klinkende 8-1 overwinning behaald op het zeer matig spelende Hongarije.

In de eerste helft vielen al vier de doelpunten: kopballen van Strootman en van Persie, schot Lens en nogmaals van Persie. De spits van Manchester United scoorde met zijn tweede goal zijn veertigste doelpunt voor het Nederlands elftal en kwam daarmee op gelijke hoogte met Patrick Kluivert op de all-time topscorers ranglijst van het Nederlands elftal. Na een prachtige hakje van Lens en een afgemeten voorzet van Robben kopte van Persie de 4-0 achter de Hongaarse keeper Bogdan.

Bogdan mocht ook de tweede helft vier keer de bal uit het net vissen. Opnieuw was het van Persie die scoorde en zo zijn hattrick completeerde en het record van assistent coach Kluivert inhaalde. Een eigen goal en vrije trappen van Robben en van der Vaart brachten het Nederlandse totaal op acht doelpunten. Balasz Dzsudzsak kon met een benutte penalty nog de eer voor de Hongaren redden.

Onze verslaggever Frank van der Meijden sprak na afloop met International en Ajax speler Daley Blind.

Interview Daley Blind na afloop van Nederland-Hongarije

Leave a Reply