Radio PLAY: wat doet dance? – 15:00-16:00, 18 oktober 2012

Gister is Amsterdam Dance Event (ADE) gestart! Verspreid over tientallen locaties vinden gedurende vijf dagen honderden evenementen plaats die rond de 200.000 clubbers op de been brengen. Hiermee is het Amsterdamse dance-festijn de grootste in Europa en een waar paradijs voor echte fans.

Naast de grote namen biedt ADE een uitgebreid randprogramma van kennisoverdracht (ADE University), mogelijkheid voor netwerken en uitwisseling onder professionals (conferentie Hard Dance Event), ruimte voor gerelateerde audiovisuele kunst (Beamlab), een dagprogramma van pop-up stores en documentaires (Playground) en natuurlijk aandacht voor de toekomst (ADE next). Dance bewijst hiermee veel meer te zijn dan ‘de muziek op een feest’.

Radio PLAY spreekt hierover met bevlogen DJ’s, medewerkers en dansexperts voor een onderzoek naar de inspirerende kracht van de dance muziek..

 

Presentatrice Gian van Grunsven onderzoekt in het programma Radio PLAY bronnen van spontane creatie: samenspel, inspiratie en improvisatie.

Opnames zijn op donderdagen van 15:00-16:00uur in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (4rde etage)

LIVE te luisteren via de ether (106.8) en de kabel (103.3).

 

Improvisatieacteurs donderdag 18 oktober: Jochem Meijer, Emil Struijker Boudier en Wouter Monden.

Muziek: Sacha Hoedemaker

Leave a Reply