Uitagenda week 11

Afgelopen vrijdag is de tentoonstelling ‘Women for all seasons’ geopend in het Allard Pierson Museum, het archeologie museum van de Universiteit van Amsterdam. De naam zegt het al: een tentoonstelling van geportretteerde vrouwen wereldwijd uit verschillende perioden en streken. Van het Neolithicum tot aan het begin van onze jaartelling. De tentoonstelling is tot 25 augustus te bewonderen.

Dinsdag 12 maart tot en met vrijdag 17 maart staan de finalisten van Cameretten in theater Bellevue. Dit cabaretfestival is sinds 1996 het podium voor beginnende cabarettalenten. Onder andere Brigitte Kaandorp en Ronald Goedemondt zijn met deze show groot geworden. De shows beginnen om 20.30 uur. Kaarten kosten 15 euro.

Dit seizoen staat de Griezelbus met de voorstelling Een akelig geheim in theater de Meervaart.
Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekende schrijver een leraar en zijn leerlingen uit voor een speciale tocht in zijn griezelbus. Gedurende de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Naarmate de tocht vordert, blijkt echter dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Kaarten kosten tussen de 4,45 en 9,91 euro. Ga voor het reserveren van kaarten naar de site www.meervaart.nl

Volgende week zondag 17 maart is de bekende drummer en beeldend kunstenaar Han Bennink te zien in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Van stoelen en lessenaars tot instrumentenkoffers en tafels, met zijn drumsticks bespeelt hij zelfs zijn wangen, terwijl hij met zijn schoenen een van de kleine trommels bespeelt. Het concert van deze drumlegende begint om 15.00 uur. Kaarten voor kinderen kosten 7,50. Volwassenen betalen tussen de 10 en 11,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site www.muziekgebouw.nl

Volgende week zondag 17 maart vindt de roeiwedstrijd The Head of the River Amstel plaats. De vierduizend deelnemers vertegenwoordigen heel roeiend Nederland. Er zal gestreden worden in een groot aantal divisies. In leeftijd van 15 – tot 70 jarigen. In niveau van beginners tot toproeiers. Dit is het grootste jaarlijkse roei-evenement van Nederland, dus houd rekening met drukte.

Leave a Reply