Springvossen 22 november | Remy Jungerman

Gast: Remy Jungerman, beeldend kunstenaar.

In deze aflevering van Springvossen gaat Robert van Altena in gesprek met Remy Jungerman n.a.v. zijn solotentoonstelling ‘Behind the forest‘ in het Stedelijk Museum waarin hij een keuze toont uit zijn werk van de afgelopen vijftien jaar. De tentoonstelling opent a.s. zaterdag 20 november en is te zien t/m 13 maart 2022.

.

.

Het residu van het ritueel is het kunstwerk”

Remy Jungerman

.

“De beelden zijn eigenlijk een residu van het proces. Het is eigenlijk ook —stel dat je bijvoorbeeld een ritueel hebt— dat wat achterblijft nadat iedereen vertrokken is, of dat nu bloemen zijn of kruiden of flessen, of helemaal niks. Of alleen maar het idee dat daar een ritueel heeft plaats gehad. Dat is eigenlijk het kunstwerk. Het residu van het ritueel is het kunstwerk.” RJ

.

.

Remy Jungerman was al eens eerder te gast bij Springvossen voor een gesprek over ‘Promise IV’ een van de werken die hij maakte voor zijn tentoonstelling op de Biënnale van Venetië:

SPRINGVOSSEN 28 SEPTEMBER 2020

.

Springvossen is ook als podcast te beluisteren onder AmsterdamFM via platforms als Spotify, Podcasts & Soundcloud. 

.

Foto: Remy Jungerman, ‘Transistion NKISI’ (2015), katoen textiel, kaolien (pimba), spijkers, garen, hout, 84 x 42 x 40 cm. Collectie Kunstmuseum Den Haag – aankoop met steun van het Mondriaan Fonds (Fotografie Aatjan Renders).


.

<<  vorige aflevering: Feiko Beckers

>> volgende aflevering: Machteld Rullens

<>  alle afleveringen


.

EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA | CONTACT: SPRINGVOSSEN@GMAIL.COM


.

MUZIEK

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2000, Philips)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968, Columbia Records).


More Berichten for Show: Springvossen

Comments are closed.