Springvossen 6 december | Steven Aalders

15:00-16:00

Gast: Steven Aalders, schilder.

In deze aflevering van Springvossen spreekt Robert van Altena met Steven Aalders over zijn tentoonstelling ‘Seizoenen / Seasons‘ in Museum Kröller-Müller (t/m 5 juni 2022) én over ‘Shadow‘ zijn tentoonstelling bij Galerie Slewe (t/m 8 januari 2022). Bij de tentoonstelling in Museum Kröller-Müller verscheen ‘Seasons‘ (Kröller-Müller & Hatje Cantz, 2021) een door Irma Boom vormgegeven catalogus met een overzicht van de laatste tien jaar van het werk van Steven Aalders.

”Een mooie uitspraak van Goethe: kleur is ‘etwas schattiges’, is ‘iets schaduwachtigs’, een vermenging eigenlijk tussen licht en donker. Daar voel ik mij heel erg thuis in dat gebied.”

Steven Aalders

Steven Aalders: ”Een mooie uitspraak van Goethe: kleur is ‘etwas schattiges’ is ‘iets schaduwachtigs’, een vermenging eigenlijk tussen licht en donker. Daar voel ik mij heel erg thuis in dat gebied. Ik zie mijzelf niet als een colorist, ik zie mezelf misschien hooguit als een tonalist: iemand die werkt met licht en donker. Licht en donker dat kleur wordt door een vermenging van die twee. Het is een middel om datgene wat ik zie en wat ik denk en wat ik voel weer te geven”.

.

.

Springvossen is ook als podcast te beluisteren onder AmsterdamFM via platforms als Spotify, Podcasts & Soundcloud. 

.

Foto: impressie van Steven Aalders’ tentoonstelling ‘Seizoenen’ in Museum Kröller-Müller (foto: Marjon Gemmeke).


.

<<  vorige aflevering: Machteld Rullens

>> volgende aflevering: Hans Hovy

<>  alle afleveringen


.

EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA | CONTACT: SPRINGVOSSEN@GMAIL.COM


.

MUZIEK

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2000, Philips)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968, Columbia Records).


More Berichten for Show: Springvossen

Comments are closed.