Gudelj: ” Het was mijn man, maar ik lag op de grond”

Vandaag in de vijfhonderdste wedstrijd van Ajax in de Amsterdam Arena moesten de mannen van Frank de Boer het in de groepsfase van de Europa League opnemen tegen Celtic. Het werd uiteindelijk 2-2.

Voorafgaand aan de wedstrijd hing er een gezellige sfeer onder de supporters. Dit veranderde snel toen Ajax begon aan de wedstrijd. Na 8 minuten keken de Amsterdammers namelijk al tegen een 0-1 achterstand aan. Daley Sinkgraven liet zich makkelijk van de bal zetten op het middenveld, uit de kluts kwam de bal bij Jairo Riedewald terecht, die vervolgens met een slappe inspeelpass de bal inleverde bij Celtic- speler Nir Bitton. Bitton kreeg een vrije doortocht richting de goal en schoot beheerst de bal achter Jasper Cillessen binnen. Na 25 minuten hadden de Ajax- supporters weer wat te juichen. Amin Younes begon aan een mooie dribbel en bereikte Davy Klaassen, Klaassen legde met een hakje de bal randje zestien klaar voor Viktor Fischer, Fischer aarzelde geen moment en schoot de 1-1 binnen. Ajax kwam 5 minuten voor de rust goed weg door een mooie redding van Jasper Cillessen. Hij moest zich strekken nadat de Ajax verdediging stond te slapen bij een ingooi. Een aantal minuten later was het als nog raak voor Celtic. Nemanja Gudelj verloor zijn man Mikael Lustig uit het oog, die vanuit een hoekschop de bal binnen kopte.

Na de rust probeerde Ajax een gaatje te vinden in de Schotse muur.  Davy Klaassen kwam het dichtst in de buurt van een doelpunt, maar vergat voor eigen kansen te gaan na een mooie aanval opgezet door Amin Younes. Celtic bleef zich vasthouden aan hun tactiek, vanuit een Schotse muur loeren op een foutje van Ajax of een counter. De Schotse ploeg was ook in de tweede helft gevaarlijk vanuit hoekschoppen. Tot aan de 73e minuut was er weinig te beleven totdat Celtic- speler Emilio Izaguirre zijn tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Anwar El Ghazi. Door de rode kaart leek Ajax bevrijd. Het creëerde opeens volop kansen en benutte hier één van. Uit de vrije trap van Lasse Schöne, die door niemand werd aangeraakt,  kwamen de Amsterdammers terug tot 2-2. In de blessuretijd had Ajax nog de drie punten in Amsterdam kunnen houden, maar Arek Milik kopte een voorzet van Mitchell Dijks op het dak van het doel.

Door het gelijkspel van vanavond deelt Ajax de tweede plek in de poule met Celtic. De verrassende koploper na 1 speelronde is FK Molde. De Noorse ploeg won uit met 1-3 van het Turkse Fenerbahçe. Bij Fenerbahçe speelt de Nederlandse spits Robin van Persie. De volgende wedstrijd in de Europa League van Ajax is op donderdag 1 oktober uit in Noorwegen tegen FK Molde.