Hulplijn voor ouders van radicaliserende kinderen

Sinds vandaag is er een hulplijn en een een website voor ouders die bang zijn dat hun kinderen radicaliseren. Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) wil er zo voor zorgen dat ouders makkelijk advies kunnen inwinnen en inzicht krijgen in de eerste tekenen van radicalisatie bij hun kinderen. Ook kunnen ze desgewenst worden doorverwezen naar hulpinstanties. In totaal zijn er nu ongeveer 160 jongeren naar Syrië en Irak vertrokken.
De SMN-hulplijn (06-81893529, hulplijnradicalisering.nl) is laagdrempelig en in eerste instantie bedoeld voor de eigen achterban. Volgens een woordvoerder hebben de meeste jongeren die betrokken zijn bij jihadistische radicalisering een Marokkaanse achtergrond, maar ook andere bezorgde families kunnen er terecht. De informatie die gegeven wordt is vertrouwelijk: ouders hoeven niet bang te zijn dat hun kind onmiddellijk wordt aangegeven.
Vanaf april komt er bovendien ook een steunpunt van de overheid. Daar zijn onder meer een jurist en een psycholoog aan verbonden.

 

Beluister het interview met Farrid Azarkan van de SMN-hulplijn.

Comments are closed.