17-Jarige Syriëganger uit Amsterdam omgekomen

De 17-jarige Syriëganger Achraf is zaterdag in Raqqa omgekomen bij een luchtaanval. Deze werd vermoedelijk gepleegd door het Amerikaanse leger. Het is de tweede strijder uit Amsterdam, en de jongste uit Nederland die in Syrië is overleden.
Zijn vader Farid uitte een paar weken geleden al zijn ongenoegen in een interview met het Parool. Hij is boos dat de overheid zijn zoon in 2013 gewoon heeft laten vertrekken, terwijl hij overal om hulp had gevraagd. Achraf is destijds via Schiphol met Turkish Airlines naar Turkije gevlogen en is dus twee keer zonder problemen door de douane gekomen. Farid sprak zijn zoon vrijdag nog, over drie weken zou hij thuis komen. Een week geleden raakte hij, tien kilometer voor de Turkse grens, bij een bombardement gewond aan een been. Hij was toen onderweg naar Nederland. Afgelopen vrijdag was hij net ontslagen uit het ziekenhuis en liep hij op krukken. Zijn vader hoorde van het overlijden van Achraf van een andere vader wiens zoon in Syrië verblijft.
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben Achrafs dood nog niet kunnen bevestigen.

Comments are closed.