Gezocht: extreem gewelddadige overvaller

Ali AgharbiouDe politie is op zoek naar een van de verdachten van de miljoenenroof bij een gelddepot van Brinks in Zuidoost in juni 2011. Het gaat om de 34-jarige Ali Agharbiou. De man is gewapend en zeer gewelddadig.

Bij de overval op het gelddepot werd zo’n 12 miljoen euro buitgemaakt. De daders kwamen binnen door een toegangsdeur op te blazen en vervolgens in rap tempo het geld in grote tassen te stoppen.

Toen ze vervolgens op de vlucht sloegen strooiden ze zelfgemaakte kraaienpoten op de weg om de politie te hinderen. Nadat één van hun vluchtauto’s op de A2 bij Waardenburg was gecrasht werden achtervolgende agenten beschoten.

Uiteindelijk wisten de overvallers te ontkomen door een groep bouwvakkers te dwingen hun auto af te staan.

Eén van de mannen die zich hier schuldig aan maakte is Ali Agharbiou. Hij zou niet bang zijn geweld te gebruiken en de politie wil dan ook met spoed weten waar hij nu is of de afgelopen tijd is gezien. Hij is op 15 april 1978 geboren in Brussel en heeft de Belgische nationaliteit. De rechercheurs houden er rekening mee dat hij inmiddels in Marokko is ondergedoken.

Wie iets weet of denkt te weten wordt verzocht te bellen met de politie Amsterdam-Amstelland: 0800-6070. Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of met de Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-345 8 999.

Leave a Reply