Teckel in Westerpark vermist

In het Westerpark is afgelopen donderdag een negen maanden oude dwergteckel spoorloos verdwenen. De eigenaar van het hondje, Horatio, is sindsdien wanhopig op zoek naar het beestje

 

Het is een terugkerende ergenis bij Teckeleigenaars: in het Westerpark worden de honden simpel gezegd: gek. Want? Het geurzintuig is bij de beestjes zeer goed ontwikkeld, en in het betreffende park stikt het van de konijnen. Het jachtinstinkt neemt het van de redelijkheid over bij het dier. Op het moment dat je hem dan niet hebt aangelijnt ben je je huisdier even kwijt. Een half uur later staat hij, bekhaf en helemaal stukgerend, plots weer voor je neus.

 

Ook in het geval van Horatio had dit fenomeen plaats. Echter, is Horactio nooit teruggekomen. Horatio werd donderdagmorgen 20 maart rond 10.30 uur voor het laatst gezien bij de spoordijk tegenover het vogelreservaat in het Westerpark. Hij zou door een andere parkganger meegenomen kunnen zijn. Ook niet uitgesloten moet worden is het scenario waarin Horatio door het dolle heen het naastgelegen spoor oprende, net toen er een trein aankwam..

Sneu voor de familie is het zeker: 'Vooral onze 12-jarige zoon mist Horatio heel erg. We hebben hem als troost in huis genomen nadat zijn opa is overleden. Dit maakt de vermissing extra wrang', laat de eigenaar weten. Mensen die meer weten over het verdwenen hondje of hem eventueel hebben gezien worden verzocht contact op te nemen. 

Comments are closed.