Ondanks problemen korfballers Blauw-Wit: ¨Passen taktiek niet aan¨

De korfballers van AKC Blauw Wit staan op de rand van uitschakeling in de play-offs. Zaterdagavond verloren de hoofdstedelingen de eerste wedstrijd in de halve finale met 23-29 tegen PKC, de nummer een van de reguliere competitie.
De nederlaag was verdiend. Zeker in de eerste helft kon Blauw Wit geen vuist maken tegen de topploeg uit Papendrecht. Het resulteerde in een 12-16 ruststand. Direct na rust werd het nog erger voor de Amsterdammers, toen PKC uitliep naar een 13-20 achterstand. Blauw Wit zette nog even aan tot 20-21, maar het zag de tegenstander tenslotte uitlopen tot 23-29.

Coach Riko Kruit van Blauw Wit berustte in de nederlaag. We vroegen hem naar de reden van het verlies.

Blauw Wit moet de volgende wedstrijd in Papendrecht winnen om kans te blijven maken op de finale in Ahoy. Als dat gebeurt volgt er nog een uitwedstrijd tegen PKC om uit te maken wie de prestigieuze finale mag gaan spelen.