Moet je horen!

Foto: Tamara Jacobsen

Moet je horen! in gesprek met acteur Siebe Schoneveld

13 juli 2021 at 14:35 Comments are Disabled

In Moet je Horen! bij Amsterdam FM, op woensdag 23 juni tussen 11.00 en 12.00 is bij ons te gast Siebe Schoneveld. Net terug uit Berlijn, waar hij afstudeerde aan de Kathelist Institute for Creative Arts and Technology. We praten met hem over nieuwe acteerplannen, muziekkeuzes en hoe hij vooruit, maar ook terugkijkt.
Moet je horen! : Presentatie en samenstelling: Irene Kuiper Techniek: Mick vd Velden
Foto : Tamara Jacobsen

In Moet je horen! is Arie Cupé te gast

Moet je horen! met Arie Cupé

31 mei 2021 at 15:07 Comments are Disabled

In het Cultureel Noodhospitaal in Felix Meritis hadden we Arie Cupé te gast: acteur, zanger, regisseur en kenner bij uitstek van het Nederlandse lied. Mensen die dit programma al langer beluisteren hebben hem vaker kunnen horen met verhalen rondom het vergeten lied. We vonden het wel weer eens tijd datRead More

Peter Lusse te gast in Moet je horen!

Moet je horen! met Peter Lusse

31 mei 2021 at 14:51 Comments are Disabled

In deze uitzending van Moet je horen! vanuit het Felix Meritis aan de Keizersgracht, vanuit het Cultureel Noodhospitaal hebben wij Peter Lusse te gast. Peter Lusse is acteur, zanger, schrijver en nog veel meer. We gaan met hem praten over zijn vak en zijn muziekkeuzes. Presentatie en samenstelling: Irene Kuiper.
Techniek is handen van Mick van der Velden.

In Moet je Horen! is te gast Nani Noam Vazana

In Moet je Horen! is te gast Nani Noam Vazana

26 mei 2021 at 14:58 Comments are Disabled

In Moet je Horen! zijn wij weer te gast in het Cultureel Noodhospitaal in het penthouse van het Felix Meritis aan de Keizersgracht. Deze aflevering hebben wij aan tafel een dame die al nationaal en internationaal furore heeft gemaakt, Nani Noam Vazana. Een bijzondere singer-songwriter met een heerlijke stem. Wij gaan met haar praten o.a. over wereldmuziek, haar muziekkeuzes, haar vak en wat haar plannen zijn. Presentatie en samenstelling Irene Kuiper, techniek Mick van der Velden. Wij zijn blij dat u luistert!
Op donderdag tussen 9.00 en 10.00 is deze uitzending ook te beluisteren bij Salto Radio.

©Roy Beusker

Moet je horen ! Te gast is Coen van der Hoeven, lichtontwerper.

30 april 2021 at 16:22 Comments are Disabled

In Moet je horen vanuit het Felix Meritis aan de Keizersgracht, waar wij te gast zijn in het Cultureel Noodhospitaal, hebben wij een bijzondere verlichtende gast aan tafel, Coen van der Hoeven. Coen is lichtontwerper. Wij gaan met hem praten over zijn muziekkeuzes, zijn vak en hoe het ermee staat in deze lastige tijden. Techniek is in handen van Mick van der Velden, presentatie en samenstelling: Irene Kuiper.
Graag tot horens bij Moet je horen! Foto Coen © Roy Beusker

Foto: Mitch Blaauw

Moet je horen! met Frans Mulder en Marjolijn Touw

9 april 2021 at 11:36 Comments are Disabled

In Moet je horen vanuit het penthouse van het Felix Meritis aan de Keizersgracht , wij zijn te gast in het Cultureel Noodhospitaal en wij hebben aan tafel twee gasten die dit gebouw heel goed kennen en er vele jaren geleden rondhingen, schrijver/acteur Frans Mulder en actrice/zangeres Marjolijn Touw. Samen met hen kijken we naar het gebouw van nu en halen we herinneringen op aan de vervlogen tijden. En we spreken met twee dames die werk zaam zijn in het Felix Meritis, Marlies Vriesendorp en Nicky Cammeart. Techniek is handen van Mick van der Velden, presentatie en samenstelling Irene Kuiper en wij zijn blij dat u luistert.
Deze uitzending is ook te horen via Radio Salto tussen 9.00 en 10.00 uur!
Foto: Mitch Blaauw

Jasper Blom Boy Edgarprijs 2019 Govert Driessen

Moet je horen! Met als gast Jasper Blom

9 april 2021 at 11:14 Comments are Disabled

Op woensdag 31 maart, bij AmsterdamFM, in Moetje horen! hebben wij Jasper Blom te gast. Jasper geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraan saxofonisten uit de Nederlandse jazzscene en streeft als componist naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Blom won twee keer de European Jazz Competition en is winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2019 , de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Wij praten over zijn muziek, zijn keuzes en de toekomst.
Techniek : Mick van der Velden Presentatie en samenstelling : Irene Kuiper.
Op donderdag 1 april is deze uitzending te beluisteren bij Radio Salto Amsterdam

© Fotograaf Rebekka Mell

Moet je horen! Te gast Eric Vaarzon Morel en zijn dochter Elle

25 maart 2021 at 10:28 Comments are Disabled

Op 24 Maart bij Amsterdam FM tussen 11.00 en 12.00 Moet je horen!:  vanuit het penthouse van het Felix Meritis aan de Keizersgracht. Wij zijn te gast in het Cultureel Noodhospitaal en wij hebben vandaag een fenomeen aan tafel. Eric Vaarzon Morel is een Nederlandse gitarist, die een van deRead More

Moet je horen! met theatermaker Brigitte Odett

Moet je horen! met theatermaker Brigitte Odett

11 maart 2021 at 13:31 Comments are Disabled

In Moetje horen! spreken we aan de keukentafel een theatermaker pur sang, regisseur, actrice, castingsdirector, resident director, docent, bedenker/maker Brigitte Odette, we gaan met haar praten over haar keuzes in het leven en over de muziek waar zij van houdt, dus weer een tafel vol gespreksstof! Techniek is in handen van Mick vd Velden , presentatie en samenstelling Irene Kuiper en wij zijn blij als u weer luistert.

Moet je Horen! met Berith Danse

Moet je Horen! met Berith Danse

19 februari 2021 at 14:29 Comments are Disabled

Moet je horen! bij AmsterdamFM en Salto: wij waren te gast in het Pleintheater, in Amsterdam Oost. Voordat de vorst inviel bespraken wij met theatermaker maar ook directeur van het Pleintheater, Berith Danse, de stand van zaken en hoe Berith in 2001 de Theatre Ambassy oprichtte. Zij vloog daarna de wereld over om theater en maatschappelijke projecten te combineren. In 2015 belandde zij in Amsterdam Oost, in het Pleintheater. Nu zoekt zij met haar medewerkers naar manieren om tijdens deze coronacrisis het theater overeind te houden. We luisteren naar haar verhalen en haar muziek. Techniek is handen van Mick vd Velden, presentatie en samenstelling Irene Kuiper.