Godfried van Bouillon: Tarte aux tomates
Godfried laat je horen hoe je in een handomdraai de zomer op tafel zet: Provençaalse tarte aux tomates. Puur genieten!
Godfried laat je horen hoe je in een handomdraai de zomer op tafel zet: Provençaalse tarte aux tomates. Puur genieten!
Godfried van Bouillon bakt Kaiserschmarrn voor Mardi Gras, of pannenkoekendag
Judith Cyrus is kok, receptontwikkelaar, cateraar, ze geeft kookworkshops en onlangs kwam haar eerste kookboek uit: Paramaribo, een culinaire smeltkroes. Een prachtig boek, met veel liefde geschreven en met veel liefde vormgegeven. En de recepten zijn om van te watertanden. De eerste lockdown was voor Judith vooral een periode waarinRead More
Simone Carree kookt als Godfried van Bouillon de sterren van de hemel. Simpele gerechten, van ingrediënten die de meesten van jullie gewoon in je keukenkastje hebben staan. Uit alle windstreken, want Godfried is nou eenmaal een pelgrim. Wat kookt Godfried vandaag? Indiase garlic naan. Voor bij een lekkere curry, ofRead More
Simone Carree kookt als Godfried van Bouillon de sterren van de hemel. Simpele gerechten, maar overweldigend lekker! Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de pepertjes toevoegen. Of de salie, in dit geval. Wat kookt Godfried vandaag? Een heerlijke armeluis parmezaan, of in een rijkere taal: pangritata! WatRead More
Godfried van Bouillon zwaait niet alleen de scepter in de soepketel, ook in de voorraadkast! Vandaag laat hij je horen hoe je shakshuka maakt.
Godfried is eigenlijk een held op soepen: vandaar vandaag één van zijn klassiekers. Met rode linzen, een kant & klaar kruiden mengsel en kokosmelk. Handig om áltijd in huis te hebben!
Vanaf vandaag een nieuwe rubriek op AmsterdamFM: Het recept van Godfried van Bouillon (ook wel bekend onder de naam Simone Carree)! Deze week: Pasta all’arrabiata. Hieronder het hele recept! Woeste pasta of ‘penne all’ arrabiata’ Wat heb je nodig voor 4 personen? Ingrediënten (4 personen) 400 gram penne (iets anders kanRead More
Woensdag in The Best of Scheltema Culinair herhalen we de uitzending 15 januari met Merijn Tol en Fleur Bakker. We spraken o.a. over Refugee Company en A Beautiful Mess. De dames hebben sindsdien niet stilgezeten. Er wordt gewerkt aan de Engelse vertaling van Merijns (kook)boek ‘Beiroet’ en donderdag gaat deRead More
Als je het hebt over een Amsterdamse banketbakker dan heb je het over Cees Holtkamp. Bij SCHELTEMA CULINAIR ontvingen we met trots de bekendste banketbakker van Amsterdam! De oprichter van Patisserie Holtkamp op de Vijzelgracht staat bekend om zijn vakbekwaamheid, zijn drang naar perfectie èn natuurlijk zijn kroketten ! HijRead More