Human Power Team klaar voor strijd

Het Human Power Team vlak voor vertrek op Schiphol

In het Amerikaanse Battle Mountain vinden deze week de races plaats om het wereld snelheidsrecord op de fiets. Het Human Power Team, een samenwerking tussen studenten van de VU Amsterdam en de TU Delft, maakt een grote kans om dit jaar het record te pakken.

Het team heeft maandenlang toegewerkt naar deze week. De studenten van de TU Delft hebben een zo aerodynamisch mogelijke ligfiets ontworpen, de VeloX2. De studenten van de VU Amsterdam zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de sporters.
Vorig jaar haalde het Human Power Team een Europees record met een snelheid van 129,6 km/h. De houder van dit record, Sebastiaan Bowier, is ook dit keer weer van de partij. De fietser hoopt dit jaar óók het wereldrecord van 133 km/h te pakken. Naast Bowier is oud topschaatser Jan Bos de tweede renner van het team. De oud-wereldkampioen sprint is na het beëindigen van zijn topsportcarrière van plan om met het Human Power Team nogmaals een record te kunnen vestigen.

Vlak voor het vertrek naar de VS sprak verslaggeefster Marijke Groesz op Schiphol met Paul Denissen, project manager van het Human Power Team.

Verdere verslagen van de runnings zijn deze week te volgen bij AmsterdamFM.

Kun je niet wachten en wil je alvast meer zien van het Human Power Team en hun strijd om het wereldsnelheidsrecord op de fiets? Bekijk nu het exclusieve foto-overzicht van Bas de Meijer.
 
 
Voor het Human Power Team in Battle Mountain lees ook:

Leave a Reply