Babiche Roof: ‘ We zijn nog niet een team en daar moeten wij aan gaan werken’

De eerste seizoenshelft van de eredivisie vrouwen zit er bijna op. Volgende week breekt de winterstop aan. Een ploeg die uitkomt in de eredivisie zijn de Telstar Vrouwen. De absolute smaakmaakster bij Telstar in de eerste helft van dit seizoen is Babiche Roof. Roof is oud- Ajax speelster. Ze wordt gezien als een ‘groot’ talent in Nederland. Ze is pas 22 jaar, maar bij haar club Telstar behoort ze tot de oudere speelsters. Deze statistiek zegt genoeg over het team waarin Roof speelt. De meiden zijn nog allemaal vrij jong en moeten nog veel leren om het niveau van de eredivisie aan te kunnen. De Witte Leeuwinnen staan na vanavond op de 5de plek met maar 13 punten uit 12 wedstrijden. Van de 20 doelpunten die er tot nu toe door de dames gemaakt zijn heeft Roof er 6 weten te maken. Zij is daarmee topscoorster van het team.

Vanavond moest Roof met haar Telstar thuis aantreden tegen FC Twente. Twente wordt gezien als titelkandidaat en liet dat vanavond duidelijk zien. De ploeg uit Velsen verloor maar liefst met 1-7 van Twente. Deze nederlaag tekent een beetje de situatie waarin Roof zit. Haar team is te licht om het de betere ploegen echt lastig te kunnen maken. Volgende week spelen zij hun laatste wedstrijd thuis tegen PSV. De uitwedstrijd tegen de ploeg uit Eindhoven werd verloren met 2-9.

Na afloop sprak Wedstrijdritme verslaggever Raoul met Babiche Roof. Na het interview kreeg zij uit zijn handen een fles champagne & chocolade. Eerder dit seizoen spraken zij elkaar namelijk ook al en deed zij een voorspelling. Deze voorspelling haalde zij en daarvoor ontving zij deze prijs.


More Berichten for Show:

Comments are closed.