De winnaars van het Sportgala van Amsterdam 2015 zijn bekend

Gisteravond vond in het Sieraad te Amsterdam weer het jaarlijkse Sportgala van Amsterdam plaats. Tijdens het gala werden er Fanny’s uitgereikt en een Pluim.De Pluim wordt uitgereikt aan de vereniging of stichting die in 2015 het beste sportaanbod had voor minder-valide of chronisch zieke sporters. De show werd gepresenteerd door niemand minder dan Peter Heerschop & oud – olympisch kampioene Nicolien Sauerbreij. Het team van Wedstrijdritme was er namens AmsterdamFM live bij. Zij zaten dit jaar ook in de vakjury en deden rechtstreeks verslag van het gala.

Vooraf spraken zij met de wethouder van Sport de heer Eric van der Burg:

De show werd feestelijk geopend door een Braziliaanse band met trommels en danseressen. Dit was om het gevoel van de Olympische Spelen in 2016 in Rio alvast een beetje te laten ervaren.

De eerste winnaars van de avond waren de Junioren Holland Acht. Zij wonnen in de categorie talent van het jaar en zij schoven daarna meteen aan in de studio.

Vervolgens werd Alyson Annan sportcoach van het jaar, maar helaas was zij niet aanwezig. De hockeyer Billy Bakker nam de Fanny voor haar in ontvangst en hij zat daarna ook in de studio.

Vervolgens schoven de dames Chantal Achterberg, Nicole Beukers, Inge Janssen en Carline Bouw aan. Zij werden sportploeg van het jaar. Ze maken deel uit van de dubbelvier bij het roeien.

De winnaars van de Pluim waren ook te gast in de studio. Dance for Health ging er met de Pluim vandoor.Een professionele danser werkt hard aan de beheersing van evenwicht, kracht, coördinatie, houding en flexibiliteit. Juist deze vaardigheden worden aangetast bij mensen met parkinson, MS of reuma. Dance for Health helpt mensen door dans onder andere hun motoriek te verbeteren en hernieuwd vertrouwen te krijgen in hun lichaam.

Blade Babe Marlou van Rhijn nam ook gezellig plaats in de studio. Zij werd sportvrouw van het jaar.

Als laatste van de genomineerden hadden zij de ouders van hockeydoelman Jaap Stockmann te gast. Stockmann werd sportman van het jaar, maar kon echter zelf helaas wegens een vakantie niet aanwezig zijn

 

Na de show sprak Wedstrijdritme verslaggever Wouter Bouwman nog met Jamile Samuel. Zij was genomineerd met haar team namens atletiekvereniging Phanos voor sportploeg van het jaar.

 

Als kers op de taart sloten zij de uitzending af met Peter Heerschop en oud- schaatsster Paulien van Deutekom


More Berichten for Show:

Comments are closed.