Kaagman:”Het Nederlands Elftal is ook een puntje wat ik nog wil doen dit seizoen”

AMSTERDAM  Inessa  Kaagman vertrekt maandag naar het Spaanse Huelva voor een trainingskamp met de Ajax Vrouwen. Dit is voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van de Ajax Vrouwen, dat zij op trainingskamp kunnen gaan naar het buitenland. Het trainingskamp zal vijf dagen duren. In Spanje gaat de selectie van trainer Ed Engelkes zich in alle rust voorbereiden op de tweede seizoenshelft. De start van die tweede seizoenshelft is op vrijdag 29 januari. De vrouwen beginnen dan met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Old Alkmaar Boardingtoernooi

Kaagman was gisteravond te gast tijdens het Old Alkmaar Boardingtoernooi in Akersloot. Daar verzorgde zij de prijsuitreiking, ging met iedereen op de foto, deelde handtekeningen uit en had een speciale rol voorafgaand aan de finale van de meisjes. Het Boardingtoernooi is een jaarlijks terugkerend zaalvoetbaltoernooi voor met name Noord-Hollandse jeugdelftallen.’In de zaal heb je meer van je techniek nodig’ aldus Kaagman. Stiekem had ze zelf ook wel even willen meedoen, omdat ze nog nooit aan zo’n toernooi heeft meegedaan. Op de vraag of ze het idee heeft dat de jonge meiden tegen haar opkijken antwoord Kaagman nuchter. ‘Ik voel mij een normaal mens, maar handtekeningen uitdelen en met mensen op de foto doe ik nu al drie jaar en dat went nooit’.

Overigens het Boardingtoernooi duurt nog tot morgenmiddag. Neem voor meer informatie even een kijkje op de website van het toernooi.

http://www.boardingtoernooi.com/

Huelva

Vanaf aanstaande maandag tot en met vrijdag verblijft zij samen met de andere Ajax Vrouwen in Spanje. Daar speelt het een team een oefenwedstrijd en gaan zij zich opladen voor de tweede seizoenshelft. Kaagman weet verder niet veel van Huelva of Spanje af. Zij kent alleen de stad Barcelona. Haar Spaans is ook niet optimaal, maar ze hoopt dat teamgenoot Elixabete Sarasola als tolk gaat fungeren. Sarasola komt uit Spanje.  Tijdens het trainingskamp moet er worden gezorgd dat de neuzen weer allemaal dezelfde kant op wijzen richting de start van de tweede seizoenshelft. De vakantiemodus moet na die week weg zijn en de volledige focus moet daarvoor terugkeren. De nieuwe doelen worden besproken met elkaar en daarbij worden er ook nieuwe afspraken gemaakt. Ze verwacht zelf niet te verbranden door de Spaanse zon, want zij zal zich goed insmeren aankomende week. Het trainingskamp is voor haar geslaagd als zij lekker getraind heeft en de oefenwedstrijd winnend kan afsluiten.

Persoonlijke doelen

Kaagman is dit seizoen een vaste waarde. Ze speelt op de tien positie en was vaak belangrijk voor het team. Ondanks dat hoopt zij in de tweede seizoenshelft nog belangrijker te kunnen zijn voor het team. Ze hoopt meer te scoren en teamgenoten meer in stelling te brengen om te kunnen scoren. Als ze echt puur naar zichzelf kijkt wil ze heel graag uitkomen voor de Oranje Leeuwinnen dit seizoen. Echter weet ze niet hoe de bondscoach op dit moment naar haar kijkt. Door haar best te blijven doen bij Ajax en haar basisplaats niet te verliezen hoopt zij dat die kans vanzelf gaat komen. Mocht ze toch een uitnodiging krijgen van bondscoach Arjan van der Laan dan zou zij dit erg leuk en geweldig vinden. Ze wacht het rustig af. Ze hoopt aan het einde van het seizoen met twee prijzen in haar hand te staan. De nationale beker en de schaal voor de nationale competitie.

Luister hieronder naar het gehele interview met Inessa Kaagman

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.