Klimster Nikki van Bergen is Nederland eigenlijk ontgroeid

AMSTERDAM Nikki van Bergen is 10 keer nationaal kampioen geworden in het onderdeel Lead. Zij begon ooit na een kinderfeestje met klimmen en is toen niet meer weggeweest. Inmiddels vele gewonnen wedstrijden verder belde zij met Wedstrijdritme om haar status in Nederland door te nemen.

Ontwikkeling

Van Bergen kwam in aanraking met klimmen op een feestje in een klimhal. In Amsterdam zat ze bij een leuke jeugdgroep maar er werd niet hard genoeg getraind. Vanaf 13 jaar is van Bergen zelf extra gaan trainen. Haar specialiteit is het onderdeel Lead, de bekendste vorm van klim. In dit onderdeel wordt een moeilijke route beklommen, waarbij het doel is zo hoog mogelijk te komen.

Vorig seizoen

Het eerste deel van het seizoen was goed, een 9e plek op het EK was daar een teken van. Hierna raakte van Bergen geblesseerd waardoor het tweede deel van het jaar minder verliep dan gehoopt. Het NK kwam echter nooit in gevaar. “De subtop en zeker de top zijn in Nederland zo klein, daar is echt heel weinig concurrentie.”

Nederland

Qua klimmen is van Bergen Nederland misschien ontgroeid. Maar de faciliteiten in Nederland zijn goed, daarom blijft zij in Nederland trainen voor de buitenlandse wedstrijden. De Nederlandse wedstrijden zijn niet meer heel interessant voor van Bergen. Het hoogtepunt van volgend jaar vindt half september plaats, het WK in Parijs.

Beluister hier het hele interview:


More Berichten for Show:

Comments are closed.