Jumping Amsterdam, begin van het Amsterdamse sportjaar

AMSTERDAM Jumping Amsterdam is een jaarlijks hoogtepunt voor de paardensport in Amsterdam. Van donderdag 28 tot en met zondag 31 januari loopt de RAI weer vol met paarden, ruiters en paardenliefhebbers. Wedstrijdritme belt met Charlotte Gunnink om het programma van Jumping Amsterdam door te nemen. Kaarten zijn hier nog te koop.

 

Dressuur

Tijdens Jumping Amsterdam worden de Olympische disciplines dressuur en springen op internationaal niveau gereden. Op vrijdag en zaterdag vindt de wereldbeker dressuur plaats. Onder andere Olympisch kampioene Charlotte Dujardin zal daaraan meedoen. Omdat Jumping Amsterdam deel uit maakt van de wereldbekercyclus komt bijna de hele wereldtop naar Amsterdam.

Grote prijs van Amsterdam

Op zondag is het tijd voor de Grote Prijs van Amsterdam. Daar doet onder andere Jeroen Dubbeldam aan mee, een ambassadeur van Jumping, die het toernooi nog nooit wist te winnen. Willem Greve, John Whitaker en Billy Twomey, die allen al eens wonnen, zullen ook dit jaar weer meestrijden om de titel.

Entertainment

Naast de topsport is er ook tijd voor de nodige entertainment. Tussen de sportrubrieken kunnen de supporters ontspannen en genieten. Ook Peter Beense maakt zijn opwachting, al is nog onduidelijk of hij meedoet aan de dressuur- of de springwedstrijd.

 

Beluister het gehele interview hier:


More Berichten for Show:

Comments are closed.