Road to Rio: Gregory Sedoc bezig aan zijn laatste kunstje

ROAD TO RIO Vanaf deze week blikt Wedstrijdritme elke week vooruit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro die deze zomer zullen gaan plaats vinden. Er wordt wekelijks een Amsterdamse sporter gebeld die zich probeert te kwalificeren of dat zelfs al heeft gedaan. In de eerste Road to Rio Gregory Sedoc, de 110 meter hordeloper. Hij probeert zich te kwalificeren voor zijn laatste Olympische Spelen ooit, maar moet dat wel doen zonder A-status van NOC/NSF.

 

A-Status

Als een sporter bij de top-8 van de wereld zit, krijgt diegene een A-status van NOC/NSF. Daar horen verschillende voorzieningen en subsidies bij. Die krijgt Sedoc dus niet meer. De eisen worden steeds strenger, hij moet zelf in de top-4 van de wereld lopen om de status terug te krijgen. Naast zijn topsportcarrière werkt Sedoc fulltime als politieagent. Een moeilijke combinatie, maar veel keuze is er niet. “Er zal toch brood op de plank moeten komen.”

Greg2Rio

De stichting Greg2Rio is een crowdfund-actie, waar geld wordt opgehaald voor de trainingskampen, fysiotherapeuten en vervoerskosten van Gregory Sedoc. Op 16 februari vond in het kader van Greg2Rio een benefietdiner plaats, voor 100 euro kon men mee-eten en Sedoc steunen in zijn ‘road to Rio’.

EK 2016

Zeker van deelname aan de EK in Amsterdam is Sedoc nog niet, maar dat mag geen probleem zijn. “Als ik het EK niet kan halen moet ik niet eens naar de Olympische Spelen willen gaan.” “Ik ben geboren in Amsterdam, het is geweldig als je dan om de hoek een EK mag lopen.”

Rio 2016

Sedoc is vooral nog bezig met zijn sub-doelen, dus denken aan Rio doet hij niet al te vaak. Er zijn geen garanties op zijn niveau en te veel kuilen in de weg. Zijn limiet van 13.40 hoopt Sedoc voor het EK in eigen land al gelopen te hebben. “Maar ik zou het ook niet heel erg vinden om het daar te doen hoor, haha.”

 

Beluister het gehele interview hier:


More Berichten for Show:

Comments are closed.