Booij: ” 25% kans dat de Oranje Leeuwinnen zich zullen plaatsen voor Rio”

AMSTERDAM Minke Booij? In onze vaste rubriek bellen we met een bekende oud-topsporter die is voorgedragen door een andere sporter. Vorige week was Danielle de Bruijn benieuwd hoe het zou zijn met Minke Booij, de hockeyster die in 2008 op Olympische Spelen in Peking goud haalde met het Nederlandse Team. Zij speelde 227 interlands en maakte daarin 37 doelpunten. “De Olympisch Spelen is magisch. Het winnen van de gouden medaille was voor mij de kers op de taart”, aldus de jarige oud-international.

Na de Olympische Spelen

Nadat zij gestopt was heeft Booij  een half jaar lang even de teugels laten vieren. Ze ging reizen. Ze heeft veel presentaties gegeven. Ze had echter ook een afspraak gemaakt met de Nederlandse hockeybond dat ze op 1 januari 2009 daar destijds aan de slag ging. Niet veel later werd ze ook nog eens moeder en toen was het gedaan met het vele feesten.

Manager Vrouwenvoetbal KNVB

Momenteel houdt zij zich bezig met het vrouwenvoetbal. De sport is bezig aan een enorme opmars en daar spelen het OKT in maart in eigen land en het EK 2017 wederom in Nederland een grote rol bij. Als manager van de sport hoopt zij tijdens deze grote toernooien op volle tribunes. Tijdens het OKT in maart strijden de Leeuwinnen tegen Zwitserland, Zweden en Noorwegen om één ticket voor de Olympische Spelen. “Ik gun ze het ontzettend dat ze eens de Olympische Spelen meemaken, zeker voor het vrouwenvoetbal is dat uniek.” Het belooft in maart een spannend toernooi te gaan worden. Booij is realistisch over de kansen van de Leeuwinnen. ” Ik denk één op vier. Ze gaan tijdens dat toernooi er allemaal voor en ze maken alle vier even veel kans op dat ticket.”

Luister hieronder naar het gehele interview met Minke Booij:


More Berichten for Show:

Comments are closed.