Amstel Tijgers na 10 keer winst op rij op bezoek bij koploper

HERENTALS De Amsterdamse ijshockeyclub Amstel Tijgers speelde vorig seizoen nog op het tweede niveau van Nederland, de Eerste divisie. Dit seizoen is de club terug op het hoogste niveau en dat doet het zeer verdienstelijk. Na 10 winstpartijen op rij, mag de club uit Amsterdam zich opmaken voor een bezoek aan de Belgische koploper Herentals. Wedstrijdritme belt vlak voor deze wedstrijd, in de bus, met speler Calvin Pohlman.

De Topper van Poule A

Vlak voor de wedstrijd in de bus heeft Pohlman wel enige spanning. “We moeten er alles aan doen om bij die eerste 4 plekken te blijven. Dat betekent namelijk dat we de play-offs voor het kampioenschap mogen spelen.” Herentals is de geduchte favoriet voor het kampioenschap, maar de sfeer en het geloof bij Amstel Tijgers zorgt voor een nu al 10 wedstrijden onverslaanbare teamspirit.

Promotie

Opvallend is dat na de promotie vanuit de Eerste divisie de Amstel Tijgers meteen mee kunnen doen om het Kampioenschap. Pohlman wijdt dit aan een aantal nuttige versterkingen aan het goede team dat er al stond. “Laten we hopen dat ijshockey in Amsterdam nog meer gaat leven. We willen echt dat er 1000/2000 man op de tribune komt zitten. IJshockey is een prachtige sport om te zien, die meer aandacht verdient.”

Over de wedstrijd later die avond tegen koploper Herentals uit België is Pohlman duidelijk: “Ik ga voor winst in de verlenging, 2-3 in overtime.”

 

Beluister hier het gehele interview:


More Berichten for Show:

Comments are closed.