Wereldrecord geroeid op de 19e Amsterdam World Ergohead

Vandaag werd voor de 19e keer de Amsterdam World Ergohead georganiseerd door roeivereniging de Amstel. Een drukke lange dag, die in Wedstrijdritme werd doorgenomen met organisator Bart Breuk.

Deelnemers

350 deelnemers roeiden mee bij de Ergohead, waaronder de lichte dubbel twee uit Denemarken. Één van deze twee Denen heeft het wereldrecord verbroken, zij was al wereldrecordhoudster maar verbeterde zichzelf. De Nederlandse toppers konden er helaas niet bij zijn, zij waren op trainingskamp voor de Olympische Spelen in Rio. Nederlandse talenten waren er wel, zij kregen een kans om zich te laten zien aan de bondscoach.

Ergohead

Ergohead is een wedstrijd over 6 kilometer of 20 minuten in een rij van 15 Ergometers. Deze zijn verbonden met een scherm waarop elke Ergometer een bootje is. In 2017 wordt het 20-jarige jubileum gevierd, op waarschijnlijk een andere plek dan het USC. “Dat is nog heel spannend, maar ik kan er nog niet zo veel over zeggen. Ik weet wel zeker dat er veel toppers komen, zowel Nederlanders als buitenlanders.”

 

Beluister het gehele interview hier:


More Berichten for Show:

Comments are closed.