“De competitie is een voorbereiding op de play-outs voor het Y”

SPORTFONDSENBAD OOST Waterpolovereniging het Y promoveerde vorig jaar naar de Eredivisie waar het nu uitkomt. Na een zware eerste seizoenshelft begon donderdag de competitie weer na de winterstop. Het opleidingsteam van de KNZB, JTT, was met 8-14 te sterk. Een teleurstelling. Vandaag speelde het Y opnieuw in de competitie tegen De Zijl. Een geduchte tegenstander. Vincent Hosman vertelde het resultaat in Wedstrijdritme.

 

De Zijl

De wedstrijd tegen De Zijl eindigde vanmiddag in een teleurstelling bij de Amsterdammers. De Zijl bleek met 20-6 veel te sterk. “Dit was een hele lastige wedstrijd. De Zijl heeft een hele sterke mid-voor en we komen net iets te kort. Overal kwamen we een stapje te laat.” “De start was heel lastig, na twee periodes hadden we nog niet gescoord. We konden weinig tegen hun verdediging uithalen.” “We hadden niet de ambitie om te winnen, maar wilden kijken hoe lang we bij zouden blijven.”

JTT

Ook de eerste wedstrijd van de tweede seizoen kon niet worden gewonnen. Hosman: “Donderdag tegen JTT konden we in de eerste periodes bijblijven. JTT is een opleidingsteam met allemaal jonge gasten dat 10 keer per week traint. Daarom moesten wij in het laatste kwart afhaken.” “In de winterstop hebben we de tegenaanvallen van JTT geanalyseerd. Wij zijn een fysiek sterke ploeg en dat wilden we benutten.”

Motivatie

“Wij zijn een team dat leuk wil samenspelen. Naast het waterpolo doen we ook veel met het team. De wedstrijden zelf zijn wat lastiger, wij proberen onze voldoening te halen uit goede aanvallen en mooie combinaties.” “Wij willen onze wedstrijden gaan winnen van ploegen die wat lager zijn. We hadden wel verwacht dat we op deze plaats zouden komen te staan. Ons hele seizoen is eigenlijk een voorbereiding op de play-outs, maar ik ben er zeker van dat wij in de Eredivisie blijven.”

Beluister hieronder het hele gesprek met Vincent Hosman:

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.