Barry Schep: “Onze dames bij Blauw Wit zijn geweldig.”

AMSTERDAM-West Dit zaalseizoen presteert Blauw Wit tot nu toe uitstekend. De ploeg van trainer Barry Schep staat derde en won gisteren van DVO met 28-26. Het uiteindelijke doel is de finale van de zaalkorfbalcompetitie, dit jaar voor het eerst in de Ziggo Dome te Amsterdam. Over dit doel en de wedstrijd tegen DVO vertelde Barry Schep in Wedstrijdritme.

 

DVO

De wedstrijd tegen DVO werd zaterdag gewonnen met 28-26. Na een slecht begin, waarin Blauw Wit 4-2 achterkwam was het de gehele wedstrijd de sterkere partij. “We stonden met nog 10 minuten met 5 punten voor, daarna stokte het scoren waardoor DVO dichterbij kon komen. Het was moeizaam en we moesten er echt voor vechten, maar het is niet echt billenknijpen geweest.”

Competitie

“We hebben een geweldige eerste helft van het seizoen gespeeld. Dik gewonnen van onze concurrenten en ook gelijk gespeeld tegen koploper PKC, dat zijn echt goede resultaten. We moeten nu naar onze echte topvorm gaan bouwen, want in deze vorm maken we kans op de finale in de Ziggo Dome. Natuurlijk moeten we ons daar eerst voor plaatsen, dat wordt moeilijk zat.” Blauw Wit staat nu derde en moet bij de eerste vier blijven om de finales in de Ziggo Dome te mogen spelen.”

Geweldige dames

“We zijn heel all-round maar hebben ook geweldige dames. We maken week in, week uit het verschil met onze dames. De heren zijn standaard goed. Vergeleken met andere ploegen hebben we hele goede meiden, daar spelen we ook bewust op. Dan gaan we met de mannen op de rebound spelen en laten we de vrouwen spitsen.”

Ziggo Dome

“Voor de korfbalsport is de stap naar de Ziggo Dome een hele goede. Er kan sowieso 3000 man meer in dan in Ahoy, maar de mensen zitten ook dichter op het veld. Je probeert een goede sfeer te creëren. In onze agenda’s staat 16 april al omcirkeld, ik wil die finale meemaken met Blauw Wit, op de vloer. De kans dat wij dat gaan halen is 60%.”

Beluister hier het hele gesprek met Barry Schep:


More Berichten for Show:

Comments are closed.