Aron Royé: “Apollo wint de aankomende wedstrijden tegen Rotterdam en Leeuwarden.”

Basketbalclub Apollo speelde zaterdagavond tegen hekkensluiter Weert. Vooraf werd deze wedstrijd ingeschat als een goede mogelijkheid om punten te pakken en aan te haken bij de play-offplekken. Niks bleek minder waar te zijn, Weert verzette zich kranig en won uiteindelijk met 82-74. Een kostbaar verlies voor de Amsterdamse basketballers. Wedstrijdritme belde met Aron Royé om de situatie te bespreken.

 

Weert

“Vooraf hadden we een heel goed gevoel en Weert staat laatste, dus we hadden veel vertrouwen. Voor ons was dit een mogelijkheid om aan te sluiten bij de plekken die goed zijn voor de play-offs, dus extra zuur als het dan mis gaat.” Royé weet ook waar het is misgegaan tegen Weert: “Eigenlijk ging het al in de eerste helft mis, wij geven te makkelijk schoten weg. Daarom komen ze in de wedstrijd. Als je 8 tot 10 punten voorkomt geeft Weert ook sneller op, nu blijven ze in de wedstrijd en houden vertrouwen.”

Reuzendoder

“Op papier zou dit de makkelijkste wedstrijd zijn van de komende drie wedstrijden, maar we moeten wel verder want volgende week spelen we alweer thuis tegen Rotterdam.” Opvallend is dat Apollo tegen de minder goede tegenstanders het laat afweten maar onlangs wel wist te winnen van topploegen Den Bosch en Groningen. “Het gekke is dat wij tegen de topteams goede wedstrijden spelen en het tegen concurrenten laten afweten, daarom ook onze nieuwe bijnaam ‘Reuzendoder’. Dat heeft denk ik ook te maken met het feit dat we elke wedstrijd ongeveer met 6 man moeten spelen, dus bijna niet kunnen wisselen. Aan het einde van de wedstrijd slaat de vermoeidheid er elke keer in.”

Rotterdam

Volgende week staat de wedstrijd tegen Rotterdam op het programma, de ploeg die twee punten boven Amsterdam staat. “Thuis hadden we al moeten winnen van Rotterdam, we stonden in het derde kwart 15 punten voor maar verloren op één punt de wedstrijd. Rotterdam heeft wel een iets bredere selectie en ook een nieuwe Amerikaanse spelverdeler erbij gekregen.” Kansen ziet Royé echter ook: “Ons spel is op snelheid gebaseerd en Rotterdam heeft meer langzame grote mannen, daar liggen echt onze kansen. De laatste wedstrijden zit de Apollohal vol en heerst er een mooi sfeertje, dat kan wel een voordeel zijn.”


More Berichten for Show:

Comments are closed.