Knooppunt revancheert zich in de beker tegen LEBO

Zaalvoetbalvereniging ‘t Knooppunt speelde vrijdagavond in de kwartfinale van de beker tegen stadgenoot en grote rivaal ASV LEBO. In de competitie had LEBO met 8-3 weten te winnen en de mannen van ‘t Knooppunt hadden zich vernederd gevoeld, vertelde aanvoerder Jeroen de Groot. Deze wedstrijd werd gezien als dé mogelijkheid op revanche en die werd door ‘t Knooppunt met beide handen aangegrepen.
Voor deze bekerkraker waren meer dan 1000 toeschouwers naar de Sporthallen Zuid gekomen. Zij zagen dat ‘t Knooppunt binnen een minuut al op voorsprong kwam door uitblinker Jamal el Ghannouti. Tien minuten later was de stand 5-0 voor ‘t Knooppunt en was de wedstrijd al beslist. De einduitslag was 8-1. ‘t Knooppunt leunde de hele tweede helft op de counter maar Jeroen de Groot zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd met een schitterende lob.

“Wij hadden echt wat goed te maken naar onze supporters en dat hebben we vanaf minuut 1 laten zien. De 8-3 verloren wedstrijd voelde als een vernedering. Er zijn zo veel mensen die ‘t Knooppunt een warm hart toedragen, we wilden hen wat teruggeven. Normaal eet je het gras op, maar wij hebben de planken opgevreten. Deze uitslag staat en is op basis van de wedstrijd misschien ook niet eens onterecht.”

“Ik heb genoten vandaag, we worden een steeds hechter team. We hebben als team gestreden, dus ik verwacht een heel mooi seizoen. De adrenaline stroomt nog door mijn lichaam, ook na mijn goal. Ik kwam een-op-een op de keeper en lobte de bal over hem heen. Met een grote voorsprong kan je wel eens wat proberen en dat lukte nu, heerlijk.”

Jeroen de Groot

Beluister hier het gehele gesprek met Jeroen de Groot:

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?