Kogelstoter Patrick Cronie gaat 20,38 stoten op de EK atletiek in Amsterdam

OLYMPISCH STADION Kogelstoter Patrick Cronie maakt zich klaar voor de EK atletiek in eigen stad. In voorbereiding op dit toernooi in de zomer van 2016 traint Cronie nu nog vooral binnen. Tijdens de PEC indoor kwam Cronie zelfs tot een nieuw indoor-PR; 19.04 meter. Reden genoeg voor Wedstrijdritme om te bellen met ‘Charles’ zoals hij bij zijn club Phanos wordt genoemd.

Levensstijl

Cronie vertelt over zijn leven als kogelstoter: “Ik hou van ‘dat ding’ wegsmijten, daarom ben ik gaan kogelstoten. Een kogelstoter moet eigenlijk zo zwaar mogelijk zijn, ik weeg op dit moment 123 kilo en eet heel veel Koolhydraten. Ik kan gelukkig nog wel springen en loopjes doen. Het zit dus niet in de weg.” Naast de topsport studeert Cronie tandheelkunde. “Plannen is heel belangrijk, dat heb ik wel gemerkt. Ik ben over 3 jaar klaar en dan wil ik tandarts worden.”

Nieuw PR

Cronie verbeterde onlangs zijn persoonlijk record. “Ik heb 19.04 gegooid, voor de eerste keer over de 19 meter indoor! Ik ben daarmee de vierde aller tijden in Nederland. Ik heb vanaf oktober constant volle bak getraind maar heb geen wedstrijden gestoten. Nu kon ik het laten zien in een wedstrijd en dat geeft wel aan dat ik goed bezig ben richting het EK.” “Mijn trainer, Ben Vet, heeft een nieuwe trainingsaanpak bedacht voor mij. Dat werpt wel zijn vruchten af. We doen regelmatig een-benige trainingen, dat hebben we de hele winter gedaan.”

EK atletiek 2016

Cronie is nog niet geplaatst voor de EK in Amsterdam. “Ik moet een limiet halen, die staat op 19,88. Als je kijkt naar mijn progressie dan moet dat tussen de 95 en 100 procent haalbaar zijn voor mij. Na mijn trainingsstage in mei hoop ik zo snel mogelijk die limiet te halen.” De EK in eigen stad zijn heel bijzonder voor Cronie: “Soms voor een training sta ik voor het stadion en besef ik me hoe vet het is dat wij hier mogen trainen.” De doelstelling van Cronie op de EK zijn duidelijk: “Ik ga daar 20,38 stoten.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Patrick Cronie:


More Berichten for Show:

Comments are closed.