Teun Rohof wordt landskampioen in de zaal met Amsterdam

 
 

ROTTERDAM In de winterstop wordt er door een aantal fanatieke hockeyers gewoon doorgespeeld in de zaal. Ook de Amsterdamse zaalhockeyers doen weer mee op het hoogste niveau en wisten in Rotterdam zelfs landskampioen te worden. Teun Rohof is naast speler van Amsterdam ook trainer van de dames van Pinoké. Zij spelen niet op het hoogste niveau waardoor Rohof vaak bij de wedstrijden van dat team aanwezig kan zijn. Dit weekend werd hij met zijn eigen zaalteam landskampioen, een goede reden om te bellen met de jongens van Wedstrijdritme.

Landskampioen in de zaal

Amsterdam won alle wedstrijden in de zaalcompetitie, maar makkelijk ging het niet vertelt Rohof. “Het leek misschien makkelijk te gaan, de halve finale wonnen we 4-2, maar wel tegen een team dat alleen maar verdedigde. Dan moeten wij echt het spel maken. In de finale zette Rotterdam meer druk waardoor wij gebruik konden maken van de gaten die zij lieten vallen.” De finale is zoals altijd een wedstrijd op zich. “Die strijd Amsterdam-Rotterdam speelt toch wel in het hockey, net als in het voetbal. We hadden allebei alles gewonnen dus was het echt spannend. Uiteindelijk is het wel lekker om zo te winnen. Al werd het niet echt spannend met 6-2 als uitslag. Je leeft een aantal minuten in een roes toe naar het eindsignaal, maar de ontlading is wel iets minder groot.”

Zaalinternational Rohof geeft verder aan gewoon te blijven zaalhockeyen voor het nationale zaalteam dat onlangs degradeerde uit de Europese A-divisie. “Mij maakt het niet uit of ik zaal- of veldhockey, als ik maar met een team ben. Dat is het leukste. Ik wil naast de zaal ook op het veld successen hebben, dus ik blijf het nog wel even allebei doen!”

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?