Aanvoerder Eiting met Ajax een ronde verder in de Youth League

Ajax 1 mag dan niet actief zijn in de Champions League dit jaar, de jeugd van Ajax is dat zeker nog wel. Ajax onder 19 speelde vanmiddag om 16.00 op Sportpark de Toekomst tegen de leeftijdsgenoten van Sevilla. Door een 3-1 overwinning plaatsten de Amsterdamse talenten zich voor de knock-outfase van de Youth League. De eerste helft overheerste Ajax, dat maar één keer wist te scoren uit vele kansen. Gino Dekker rondde af na een snelle aanval. Sevilla kwam in diezelfde helft nog op gelijke hoogte en zo konden de Ajacieden weer opnieuw beginnen. Waar de eerste helft een genot voor het oog was, kwam de tweede helft maar langzaam op gang. Ajax kwam snel op 2-1 voorsprong door Donny van de Beek maar wist daarna niet verzorgd te blijven voetballen. Tien minuten voor tijd zorgde Abdelhak Nouri met de 3-1 voor de beslissing.

Na afloop sprak Wedstrijdritme met Ajax-speler Carel Eiting die vorig jaar in de knock-outronde een beslissende penalty mistte in de wedstrijd tegen AS Roma.

“Aan die penalty heb ik niet gedacht. Wel grappig dat in elk filmpje van de Youth League die strafschop weer langs komt, maar ik heb me er niet druk om gemaakt.” “In de rust zeiden we tegen elkaar dat we precies speelden zoals wij willen spelen maar we missen 5 à 6 opgelegde kansen. Dan kan je het al beslissen in de eerste helft. Na die 1-1 zei ik ook tegen mezelf ‘ongelofelijk’.” “Sevilla is een verdedigende ploeg, hartstikke fel. Ik kreeg zelf ook een forse tik te verwerken, zo heb ik ze zelf nog nooit uitgedeeld.”

De tweede helft was minder leuk om naar te kijken. Ajax had meestal de bal terwijl Sevilla vooral gevaarlijk werd uit standaardsituaties. “Na rust scoren we de 2-1, dat is verschrikkelijk fijn. We dachten daarna wat meer aan het resultaat, werden in de omschakeling nog wel gevaarlijk maar het was zeker minder sprankelend. Veel jongens wilden geen risico nemen maar kozen voor de lange bal. Dan wordt het voetballend allemaal minder.”

Ajax speelde deze wedstrijd voor de Youth League met Donny van de Beek en Abdelhak Nouri die terugkwamen uit hogere teams op het middenveld.”Ik zat zondag in de ArenA naar Ajax – Feyenoord te kijken en kreeg kippenvel toen van de Beek inviel. Dan is het heerlijk om op dinsdag met hem en Nouri te spelen op het middenveld. Ik ben wel gewoon aanvoerder gebleven ondanks dat zij terugkwamen. Zij hebben er geen behoefte aan om met die band te shinen.”

Op 11 februari wordt Eiting 18, voor veel spelers een moment om een langdurig contract te tekenen bij Ajax omdat dat pas vanaf die leeftijd mag. “Volgens mij staat er niks op het programma op dit moment, maar als het zo is zal ik het wel horen en zien. Na dit seizoen lig ik nog twee jaar vast, ik moet nog even afwachten denk ik.”

Beluister hier het volledige interview met Carel Eiting:


More Berichten for Show:

Comments are closed.