Marlous Pieete swingt weer na hamgstringblessure

SPORTPARK DE TOEKOMST De Ajax vrouwen zijn vanavond 3 punten uitgelopen op concurrent FC Twente. Op Sportpark de Toekomst was sc Heerenveen de tegenstander voor de koploper van de Eredivisie. De Ajax vrouwen zetten de Friezinnen de hele wedstrijd onder druk maar kon lang niet tot scoren komen. Pas toen Marlous Pieete halverwege de tweede helft besloot om de bal keihard tegen een tegenstander aan te schieten kwam Ajax op 1-0 voorsprong. Een voorsprong die niet meer in gevaar zou komen. Na afloop sprak Wedstrijdritme met AmsterdamFM Lady of the game, Marlous Pieete.

“Ik ben tevreden over mijn spel vandaag. Ik was actief en probeerde kansen te creëren. Ik heb een tijd last gehad van een hamstringblessure en heb daar te lang mee doorgespeeld, hamstringblessures zijn heel vervelend want je gebruikt ze met elke beweging.” Pieete speelde op elke positie voorin om zo de verdediging van Heerenveen dol te draaien. “We zijn voorin bezig geweest met van plek wisselen vandaag. We kijken per tegenstander waar de mogelijkheden liggen en vandaag lag er heel veel ruimte aan de zijkanten.”

Het doelpunt van Pieete leek op een herhaling van de goal in de eerste wedstrijd tegen Heerenveen op de Toekomst. “Als ik op de achterlijn sta met een verdediger voor me dan denk ik alleen maar aan die bal keihard bij de eerste paal voorgeven. De bal komt dan óf bij een medespeler óf bij een tegenstander. Dat gebeurde in de vorige wedstrijd tegen Heerenveen ook en vandaag weer. Dat is gewoon slim zijn. Na de goal konden we als team wat meer swingen. Het was een bevrijding voor het hele team maar zeker ook voor mij omdat ik uit een moeilijke periode kom.”

De Ajax vrouwen wonnen dit seizoen als zes keer eerder met 1-0. “We winnen wel heel vaak met maar één doelpunt verschil. We geven niks weg, dus dat is goed, maar we spreken elke week weer af dat we eerder in de wedstrijd gaan scoren. Helaas lukt dat nog niet. Door deze overwinning wordt het gat met Twente groter. Laten we niet in paniek raken en vooral lekker zo door gaan. We moeten geen stress krijgen van de koppositie maar er gewoon van genieten!”

Beluister hier het volledige interview met Marlous Pieete:

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.