Trainer Bert Bouwer met VOC nog steeds ongeslagen

HANDBAL VOC koos deze winter verrassend voor het beëindigen van de samenwerking met Alex Curescu. De nieuwe trainer werd de zeer ervaren Bert Bouwer. Speelster Rachel Piekhaar vertelde over Bouwer in de Telegraaf “met de komst van Bert Bouwer wel eenheid gekomen binnen de groep; Hij zorgt dat iedereen aan zijn trekken komt, er structuur binnen het team is en er goed wordt gerouleerd.” Een uitstekend moment om eens te bellen met de trainer van VOC.
“De wedstrijd tegen Venlo was heel onrustig, de tegenstander speelt ook vrij rommelig handbal. Daarbij was de arbitrage onrustig. Gelukkig konden we de wedstrijd goed afsluiten.” Sinds Bouwer trainer is bij VOC heeft de ploeg alle wedstrijden gewonnen. “Ik heb geen geheim, het gaat meer over structuren en overzicht. We hebben een doel voor ogen en daar moet veel voor wijken. De individu doet onder voor het geheel, als er te veel eenlingen in het team zitten ga je dat doel niet halen. Gezamenlijk wel.”

VOC steekt er echt bovenuit in de Eredivisie handbal, maar Bouwer ziet nog meer goede teams. “Wij zijn redelijk van hetzelfde niveau als Quintus en Dalfsen, maar de leeftijd en ervaring zou de doorslag moeten geven in de Nederlandse Eredivisie. Het niveau in het buitenland is toch een stukje hoger. Onze competitie bestaat uit eigenlijk maar 3 of 4 teams. Alles is gericht op spelers die te vroeg naar het buitenland gaan, zij denken dat daar aan het einde van de regenboog een pot met goud staat. In Nederland denken we nog wel eens dat een glimmende guppy al een goudvis is. Ik denk dat we spelers beter wat langer in Nederland kunnen houden.”

Bouwer ziet wel een aantal speelsters in zijn team die het niveau van het Nederlandse handbaldames aan zouden kunnen. “Rachel Piekhaar en Rachel de Haze hebben het zeker in zich. Talisa (Groen) zou het ook kunnen maar ook Lindsey (Schrekker) zou het aan kunnen, ondanks dat zij al een routinier is misschien. Als deze speelsters wat vaker zouden kunnen trainen zouden ze het niveau kunnen halen. Niet binnen nu en een half jaar natuurlijk, daar moeten ze iets langer voor werken.”

“Ik weet nog niet of ik blijf bij VOC na dit seizoen. We maken de rekening aan het einde op. Ik moet dat ook nog thuis evalueren en ook met VOC bespreken. Net als Foppe de Haan moet ik dat soort dingen tegenwoordig thuis overleggen, vroeger deed ik dat niet maar tegenwoordig wel.”

Hieronder is het gehele gesprek met Bert Bouwer te beluisteren. Het gesprek is helaas opgenomen met een half-defecte microfoon waardoor vooral in het begin het geluid soms slecht kan zijn. Onze excuses hiervoor.

https://soundcloud.com/amsterdamfm/20160214bert-bouwer-voc

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?