El Morabiti gaat voor de playoff-finale met Lebo

ZAALVOETBAL asv Lebo kende een periode waarin alles in goud te leek veranderen. Na een verliespartij in zowel de beker als de competitie staan de mannen weer met beide benen op de grond. Dit weekend stond de lastige thuiswedstrijd tegen landskampioen Eindhoven op het programma, een wedstrijd die met 6-3 werd gewonnen. Lebo houdt hierdoor de tweede plaats in de competitie achter stadgenoot ’t Knooppunt. Wedstrijdritme belde zondag met aanvoerder en international Zaid en Morabiti.

De wedstrijd tegen grote rivaal ’t Knooppunt kwam hard aan bij de spelers van Lebo. “Tegen Knooppunt schrokken we wel de eerste paar minuten, toen ging het heel snel. We kregen een mentale tik. In de rust hebben we gezegd dat we dit nodig hadden om mentaal sterker te worden. We hebben de koppies omhoog gehouden, de coach, Calvin Blankendal, is ook niet afgeweken van onze speelstijl.”

De weerbaarheid van Lebo bleek wel uit het goede resultaat tegen FC Eindhoven, de regerend landskampioen. “De wedstrijd tegen Eindhoven was een schaakwedstrijd, het kon beide kanten op. De trainer zei van tevoren al dat de wedstrijd zou worden beslist op conditie en het fysieke gedeelte. Wij hebben in blokken doorgewisseld terwijl zij met 5 of 6 spelers speelden. Daardoor kwamen zij aan het einde te kort. We hadden deze wedstrijd echt even nodig, we willen ons gewoon zo snel mogelijk plaatsen voor de play-offs.”

El Morabiti is ook international en moet met Oranje langs Azerbeidzjan om zich te plaatsen voor het WK in Colombia. “Ik las ergens dat Azerbeidzjan een gunstige loting is, maar het is helemaal geen makkelijk team. Er spelen 5 Brazilianen en een hele goede keeper. De Spaanse topcoach heeft bij Dynamo Moskou gezeten. We moeten echt aan de bak. Het WK zou voor mij echt een droom zijn, ik heb alles meegemaakt in het zaalvoetbal behalve een WK.”

Aankomende vrijdag speelt Lebo uit tegen Watergras. “Bij Watergras is het een heksenketel heb ik gehoord, maar wij moeten gewoon kunnen winnen vrijdag. We proberen ons zo snel mogelijk te plaatsen voor de play-offs voor het kampioenschap. Daar willen we in de finale staan.”


More Berichten for Show:

Comments are closed.