Aristos gaat voor de laatste periodetitel en start goed met winst

HANDBAL De Amsterdamse handbalclub Aristos speelde vorig jaar in de Eredivisie. Helaas konden zij niet op het hoogste niveau blijven spelen dus komen zij dit jaar uit in de Eerste Divisie. De ploeg van speler en voorzitter Kevin Kreuger staat vijfde op het moment en gaat voor de laatste periodetitel. Wedstrijdritme belde Kevin Kreuger om dit plan te bespreken.

De handballers van Aristos komen dit seizoen dus uit in de Eerste Divisie. “De teleurstelling na de degradatie van vorig jaar was vrij groot. Veel wedstrijden werden met maar één doelpunt verschil verloren. Uiteindelijk hebben we de laatste wedstrijd ook met één punt verloren waardoor we degradeerden. We waren niet constant genoeg, dan kan je niet blijven meedraaien. Dit jaar zijn we eigenlijk ook niet constant genoeg, we horen wel thuis op die vijfde plaats. Alle wedstrijden die we hebben verloren dit jaar hebben we terecht verloren.”

Ondanks de vijfde plaats heeft Aristos nog mogelijkheden om de play-offs voor promotie te halen.”We gaan voor de laatste periodetitel, daarvoor hebben we nog vijf wedstrijden. We hebben de eerste gewonnen en daarna krijgen we twee lastige wedstrijden. Daar moeten we er één van winnen en dan zitten we wel goed denk ik. We zijn dit seizoen te vaak niet compleet geweest, daar moet echt wat in veranderen. We zullen nooit zoals de grote clubs acht keer gaan trainen per week, maar we moeten wel naar twee à drie keer per week toe.”

Over het behalen van die periodetitel is Kreuger positief. “Ik denk dat wij meer dan 50% kans hebben om de laatste periode te pakken. Laat ik het houden op 75%.”

Beluister hieronder het gehele gesprek met Kevin Kreuger:


More Berichten for Show:

Comments are closed.